HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: Πατάτες στον φούρνο με μπέικον και βούτυρο

Οι πατάτες στην πιο νόστιμη εκδοχή τους. Μια συνταγή με λίγα υλικά που θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από μια ώρα.

Μπορεί να γίνει το τέλειο συνοδευτικό σε πολλά κυρίως πιάτα, μπορεί επίσης να γίνει και το κυρίως πιάτο σας ή και το τέλειο ορεκτικό.

Με μόνο έξι υλικά, αυτές οι εύκολες τραγανές πατάτες γεμάτες με βούτυρο και μπέικον είναι τόσο νόστιμες που οι καλεσμένοι σας θα τις εξαφανίσουν σε δευτερόλεπτα.

Υλικά:

  • 10 μέτριες πατάτες με την φλούδα, κομμένες στη μέση
  •  ελαιόλαδο
  • 2 μεσαίες φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 75 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C με αέρα.
  2. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και την τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, σε ένα ξύλο κοπής. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε σε πολλές γραμμές οριζόντια την πατάτα μας.
  3. Τοποθετούμε τις πατάτες σε δύο μεγάλα, λαδωμένα ταψιά και ρίχνουμε λάδι. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει η πατάτα.
  4. Εν τω μεταξύ, σοτάρετε το μπέικον σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει.
  5. Τοποθετήστε το μπέικον, το βούτυρο, το σκόρδο και το μισό θυμάρι σε ένα μπολ. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
  6. Μεταφέρετε την πατάτα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και όπως είναι καυτή ρίξτε από πάνω το μείγμα με το μπείκον.
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι και σερβίρουμε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα & φρέσκα φρούτα

Her News

Μεσογειακό λαυράκι στη λαδόκολλα συνταγή

Her News b

Συνταγή: Φτιάξε την πιο λαχταριστή μακαρονάδα

Her News