HerNews.gr
Αφιερώματα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα – Κέιτ Μιντλετον: Η ιστορία πίσω από το ζαφειρένιο δαχτυλίδι αρραβώνων

Όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την επι πολλά χρόνια κοπέλα του , Κέιτ Μίντλετον, στις 16 Νοεμβρίου 2010, ο κόσμος βυθίστηκε στον βασιλικό “πυρετό” του γάμου.

Μια λεπτομέρεια για την οποία δεν μπορούσαν όλοι να σταματήσουν να μιλούν ήταν το σημαντικό δαχτυλίδι αρραβώνων της.

Το ζευγάρι βγήκε για την επίσημη φωτογραφία και τη συνέντευξη αρραβώνων με την Κέιτ Μίντλετον ντυμένη με ένα κομψό μπλε φόρεμα, δείχνοντας το τεράστιο δαχτυλίδι αρραβώνων από ζαφείρι και διαμάντια που φορούσε κάποτε η πεθερά της που δεν θα γνώριζε ποτέ, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

 

«Είναι το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας μου», είπε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στη συνέντευξη , προσθέτοντας ότι «νομίζω ότι ήταν πολύ ωραίο γιατί προφανώς, δεν θα είναι εδώ για να μοιραστεί τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό όλων αυτών».

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι το αναγνωρίζουν από προηγούμενες φορές», είπε, με τη μέλλουσα βασιλική νύφη να προσθέτει: «Ελπίζω απλώς να το φροντίσω».

Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρίγκιπας Χάρι κληρονόμησε το δαχτυλίδι όταν πέθανε η μητέρα τους, αλλά «λέγεται ότι πρόσφερε το λατρεμένο δαχτυλίδι στον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, ώστε να μπορεί να κάνει πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον με αυτό», είπε ο Μάξγουελ Στόουν.

Και ενώ πολλοί σημερινοί θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας συνδέουν το κομμάτι πιο στενά με την Κέιτ, η ιστορία πίσω από το εκπληκτικό στολίδι ξεκινά από τον χειμώνα του 1981.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1981, η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ και ο πρίγκιπας Κάρολος ανακοίνωσαν επίσημα τον αρραβώνα τους μετά από μια εξάμηνη σχέση  και το εμβληματικό δαχτυλίδι που θα κυκλοφορούσε σε χιλιάδες αντίτυπα έκανε το ντεμπούτο του.

Αν και δεν ειπώθηκαν πολλά για το δαχτυλίδι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους με το BBC, το κομμάτι έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία καθώς στην πραγματικότητα «έλαβε μεγάλη αντίδραση».

Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι12 καρατίων που περιβάλλεται από 14 διαμάντια χαρακτηρίστηκε ως το «κοινό δαχτυλίδι», είπε ο Stone «επειδή, ενώ ήταν δημιουργία του πρώην κοσμηματοπώλη Garrard, δεν ήταν μοναδικό σχέδιο».

Πράγματι, η Λαίδη Νταϊάνα επέλεξε το στυλ από μια επιλογή δαχτυλιδιών που έφερε ο κορυφαίος κοσμηματοπώλης στο παλάτι. Dεν ήταν ένα προσαρμοσμένο κομμάτι όπως οι προηγούμενες βασιλικές νύφες.

Ο πρίγκιπας Κάρολος λέγεται ότι συμπεριέλαβε το δαχτυλίδι στις επιλογές της επειδή του θύμιζε την καρφίτσα που φορούσε η βασίλισσα Βικτώρια που είχε περάσει στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Stone είπε επίσης ότι το δαχτυλίδι, το οποίο είναι ένα ζαφείρι Κεϋλάνης που περιβάλλεται από διαμάντια, «κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και είναι ποιότητας AAAA, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολύτιμα του είδους του».

Υπολογίζεται ότι η αξία του δαχτυλιδιού είναι περίπου 390.000 λίρες, σήμερα (περίπου 463.700 δολάρια). Ωστόσο, σε 10 χρόνια, είναι πιθανό να αξίζει πάνω από 500.000 λίρες (περίπου 594.500 δολάρια) , χάρη στην ιστορία, την ομορφιά και την ανεκτίμητη κληρονομιά του.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυναίκες που ξεχώρισαν σε όλον τον κόσμο!

Her News

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας: Ο συμβολισμός του λουλουδιού & η αρχαιοελληνικές ρίζες

HerNews ka

Ξεμάτιασμα: Γιατί σε ματιάζουν και ευχές κατά της βασκανίας

Her News