HerNews.gr
Ελλάδα

Κιβωτός: Ανήλικες «δραπέτευσαν» από τη δομή της Χίου τον Απρίλιο του 2019

Τα πρώτα προβλήματα για την “Κιβωτό του Κόσμου” άρχισαν να διαφαίνονται τον Απρίλιο 2019, όταν δύο ανήλικες δεν άντεξαν τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή της Χίου και “δραπέτευσαν” από τις εγκαταστάσεις, και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Οι δύο φίλες, σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, προσπάθησαν να φύγουν με το πλοίο από το νησί, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς όταν έφτασαν στο λιμάνι, άνδρες του λιμενικού έκαναν έρευνες και ματαίωσαν το ταξίδι τους για τον Πειραιά.

Η αστυνομία εντόπισε την επόμενη ημέρα τις ανήλικες στο σπίτι όπου τις φιλοξενούσε ένας φίλος της, και επέστρεψαν στη δομή, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιες ήταν οι συνέπειες από τους υπεύθυνους της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στις αστυνομικές αρχές της Χίου, δεν έχουν γίνει καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, τιμωρίες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις από παιδιά που φιλοξενούσε η οργάνωση. Οι πρώτες καταγγελίες, άρχισαν να φτάνουν στο Συνήγορο του Πολίτη αρκετό καιρό μετά, που έκανε έρευνα και αυτοψία σε όλες τις δομές, και βγήκε τα θύματα τα οποία κατέθεσαν και κατονόμασαν τους υπεύθυνους της “Κιβωτού” που τους χτυπούσαν, τους φέρονταν υποτιμητικά, τους έβαζαν τιμωρία και τους παρενοχλούσαν σεξουαλικά.

Η έκθεση του, με τις επτά καταγγελίες, τρεις για ασέλγεια και τέσσερις για ξυλοδαρμό, διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων, που ζήτησε προκαταρκτική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Και ενώ είχαν κληθεί να καταθέσουν οι καταγγέλλοντες, διέρρευσαν στοιχεία από την κατάθεση ενός 19χρονου και ο εισαγγελέας πήρε πίσω την υπόθεση και την χειρίζεται πλέον αποκλειστικά η δικαιοσύνη.

Στην κατάθεσή του που είδε το φως της δημοσιότητας ο 19χρονος, υποστηρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ακόμα δύο παιδιά στην “Κιβωτό του Κόσμου” έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από ιδρυτικό μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης. Ο νεαρός είπε πως η ασέλγεια σημειώθηκε στη δομή της Χίου, και μάλιστα την σκηνή είδε ένα ακόμη παιδί, που άνοιξε την πόρτα του δωματίου. Το παιδί αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες κατέθεσε στις αρχές και επιβεβαίωσε την καταγγελία του 19χρονου.

Τη Δευτέρα πιθανότατα, μετά από εισαγγελική παραγγελία, έχει κληθεί να καταθέσει ένας 15χρονος από την δομή της Πωγωνιανής Ιωαννίνων, τον οποίο έχει κατονομάσει ο 19χρονος ως ένα τα θύματα του ιδρυτικού μέλους της ΜΚΟ. Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των παιδιών, ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα, το πρόσωπο αυτό που καταγγέλλεται αναμένεται να κληθεί άμεσα από τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χωρισμός βόμβα: Διαζύγιο μετά από 35 χρόνια γάμου για Γιώργο και Μαρίνα Πατούλη!

Her News b

Φωτιές: Αυξημένα πρόστιμα και άμεση φυλάκιση και για εμπρησμό από αμέλεια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

HerNews ka

Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Ο πατέρας της μιλά για το συμβάν «Είμαι σε σόκ»

HerNews ka