HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Wednesday: Το νέο ρεκόρ στο Netflix, οι αντιδράσεις και ο viral χορός

Στην κορυφή του Netflix βρίσκεται αυτή την περίοδο η Wednesday, το spin-off της αγαπημένης σειράς «Οικογένεια Άνταμς», αυτή τη φορά από τη ματιά του πασίγνωστου σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον.

Μάλιστα, μέσα σε λίγες μόλις ημέρες προβολής, η Wednesday Addams έσπασε το ρεκόρ της σειράς με τις περισσότερες ώρες προβολής, το οποίο μέχρι τώρα κρατούσε η δημοφιλής σειρά «Stranger Things».

Η σειρά με πρωταγωνίστρια την έφηβη πλέον κόρη της διασημότερης goth οικογένειας είναι νούμερο 1 σε 83 διαφορετικές χώρες, με 341,2 εκατομμύρια ώρες προβολής.  Το «Stranger Things» ακολουθεί, με 335,01 εκατομμύρια ώρες από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου στη streaming υπηρεσία.

Η υπόθεση

Η σειρά επικεντρώνεται στην 16χρονη Wednesday Addams, την οποία οι γονείς της έστειλαν στην Ακαδημία Nevermore. Εκεί όπου οι ίδιοι γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Η νεαρή δεν καταφέρνει -ούτε και προσπαθεί ιδιαίτερα- να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον της. Προσπαθεί όμως να κατακτήσει την ψυχική της ικανότητα για να λύσει ένα μυστήριο δολοφονίας.

Η Wednesday προσπαθεί να αποτρέψει ένα τερατώδες φονικό που έχει τρομοκρατήσει την πόλη και να λύσει το υπερφυσικό μυστήριο στο οποίο ενεπλάκησαν και οι γονείς της πριν από 25 χρόνια. Την ίδια ώρα, νέες περίπλοκες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στο Nevermore.

Η σειρά συγκέντρωσε 71% στους κριτικούς. Παράλληλα, έλαβε 86% θετικές κριτικές και στο σκορ του κοινού.

Wednesday: Οι αντιδράσεις για τον ρόλο των μαύρων ηθοποιών

Και ενώ πολλοί περίμεναν το spin-off για την αγαπημένη μας Wednesday (ενσαρκώθηκε πρώτα από την Κριστίνα Ρίτσι, την οποία βλέπουμε και εδώ σε ρόλο έκπληξη), οι αντιδράσεις δεν άργησαν να εμφανιστούν.

Ο Τιμ Μπάρτον και η νέα του σειρά, κατηγορούνται για ρατσισμό με αφορμή τους ρόλους που παίζουν οι μαύροι ηθοποιοί.

Οι επικριτές στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η μαύρη ηθοποιός Τζόι Σάντει υποδύεται ένα κακό κορίτσι που κάνει bullying σε άλλα παιδιά στην Ακαδημία Nevermore. Παράλληλα, ο μαύρος ηθοποιός Άιμαν Μάρσον υποδύεται επίσης έναν νταή και γιο ενός διεφθαρμένου δημάρχου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenna Ortega (@jennaortega)

Ο δήμαρχος είναι επίσης ιδιοκτήτης του Pilgrim World – επιλογή που πυροδότησε κι αυτή αντιδράσεις, δεδομένου ότι το μουσείο τιμά τους προσκυνητές και τους αποικιοκράτες.

Εκπρόσωπος του Τιμ Μπάρτον απέρριψε τις κατηγορίες, σε δήλωση στη New York Post.

«Δεν διαβιβάζω ένα τόσο ανόητο αίτημα σχολιασμού στον Τιμ», απάντησε ο Μάικ Σίμπσον της WME.

Viral στο TikTok ο χορός της Wednesday

Η Τζένα Ορτέγκα έχει δεχτεί διθυραμβικές κριτικές για τον ρόλο της Wednesday. Η ηθοποιός που έβαλε σκοπό να μην ανοιγοκλείσει τα μάτια σε όλη τη σειρά, κατάφερε να γίνει viral στα social media με τον αλλόκοτο χορό της στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς.

Συγκεκριμένα στο επεισόδιο με τίτλο «Woe What a Night», οι μαθητές της Ακαδημίας Nevermore συμμετέχουν στον ετήσιο χορό του σχολείου τους. Εκεί η Wednesday αρχίζει να κινείται στους ρυθμούς του κομματιού «Goo Goo Muck», εκτελώντας μία ασυνήθιστη φωτογραφία.

Σε συνέντευξη στο κανάλι του Netflix στο YouTube, η Ορτέγκα αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη σκηνής αποκαλύπτοντας ότι η χορογραφία, ήταν δικής της έμπνευσης: «Αισθάνθηκα πραγματικά ανασφαλής για αυτό. Το χορογράφησα μόνη μου και νομίζω ότι είναι πολύ προφανές ότι δεν είμαι χορεύτρια ή χορογράφος».

Δείτε τον ασυνήθιστο χορό της Wednesday

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ζευγάρια: Τα 10 Ωραιότερα της Μικρής και της Μεγάλης οθόνης

Her News b

And Just Like That: Η επιστροφή του Aidan

Her News

“House of Kardashian”: Έρχεται ντοκιμαντέρ για τη ζωή της οικογένειας – Δεν θα έχει καμία σχέση με το reality

HerNews ka