HerNews.gr
Ελλάδα

Επιστρέφονται τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60 – Ποιοι οι όροι

Διευκρινίσεις για το πώς θα επιστραφούν αναδρομικά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, άνω των 60 ετών έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Επιστρέφονται τα πρόστιμα σε όσους εμβολιάστηκαν μετά την πληρωμή τους

«Σε όποιον εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο, Όσοι έχουν εμβολιαστεί μετά από την επιβολή του προστίμου και έχουν πληρώσει το πρόστιμο, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά, δε, την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «σήμερα είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής. Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου».

Στην ερώτηση για το τι σχεδιάζεται να γίνει για όσους προσελήφθησαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου. Κοιτάζουμε πως μπορούμε να βρούμε μια λύση για να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Ο λόγος για τον οποίο μπήκαν ήταν για να αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους. Όμως κοιτάζουμε με θετικό τρόπο πως μπορεί να συνεχίσουν να είναι στο ΕΣΥ».

Θάνος Πλεύρης: «Δεν εξετάζουμε νέα μέτρα, παρά την έξαρση. Ενισχύουμε το ΕΣΥ»

Παράλληλα διευκρίνισε ότι παρά το «πάρτι ιώσεων» καθώς «είμαστε σε έξαρση», «δεν εξετάζουμε την λήψη άλλων μέτρων, αλλά ενισχύουμε συνεχώς το σύστημα».

Προανήγγειλε, τέλος, ότι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση. Όπως είπε, απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την ΗΔΙΚΑ για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στην ανακρίτρια για ν’ απολογηθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Her News b

Τραγωδία στα Τέμπη: Το συγκινητικό μήνυμα μαθητών σχολείων – «Πάρε όταν φτάσεις», έγραψαν με τις τσάντες τους

HerNews ka

Γιώργος Βάλλης: Η ανακοίνωση του νέου Προέδρου και νικητή των εκλογών Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών

HerNews ka