HerNews.gr
DECORNEWS

Tips για να τοποθετήσεις σωστά τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ένα από τα προβλήματα που μας δυσκολεύει κατά τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει να κάνει με τα λαμπάκια. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να τα τοποθετήσουμε ομοιόμορφα, όμως πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Τοποθέτησε τα λαμπάκια πριν τα στολίδια

Ένα βασικό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως τα λαμπάκια μπαίνουν στό δέντρο πριν τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια. Και αυτό γιατί αφενός θα μπορείς να τοποθετήσεις κάποια σειρά πιο μέσα στο δέντρο, αφετέρου γιατί δε θα μπλέκονται με τα στολίδια την ώρα του στολισμού.

Τα led λαμπάκια είναι τα πιο δημοφιλή για το στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Τα led λαμπάκια χαρίζουν έναν λαμπερό φωτισμό και μπορούν να τοποθετηθούν με ευκολία σε κάθε σημείο του δέντρου, δημιουργώντας ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Στην αγορά θα βρεις μίνι ή κανονικά led λαμπάκια σε ζεστό και ψυχρό λευκό, αλλά και πολύχρωμο φωτισμό.

Σημαντικό είναι να λάβεις υπόψη σου το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου για να ξέρεις πόσα λαμπάκια θα χρειαστείς.

Αν είναι πολύ ψηλό, ίσως χρειαστείς και δεύτερο κουτί. Ξεκίνα από την κορυφή του δέντρου τυλίγοντας τα γύρω – γύρω από το δέντρο μέχρι να φτάσεις στη βάση.

Οριζόντια ή κάθετα;

Η οριζόντια φορά είναι ο πιο παραδοσιακός τρόπος για να τοποθετήσεις τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τυλίγοντας τα γύρω – γύρω από το δέντρο. Για να δώσεις στο δέντρο σου ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, τοποθέτησε τα και λίγο πιο τυχαία.

Ενώ ο οριζόντιος στολισμός είναι ο πιο συνηθισμένος, οι διακοσμητές τα τελευταία χρόνια προτείνουν τον κάθετο, καθώς δείχνει πιο εντυπωσιακός.

Τοποθέτησε τα λαμπάκια από κάτω προς τα πάνω, για να πετύχεις μια τρισδιάστατη λάμψη. Αυτή η τεχνική φωτισμού δέντρου έχει συγκεκριμένο τρόπο. Χώρισε το δέντρο κάθετα σε τρία τμήματα και τοποθέτησε τα τμηματικά ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Πλέξε κάθε καλώδιο μέσα και έξω από τα κλαδιά, στην κορυφή του δέντρου και πάλι προς τα κάτω.

Βάλε τα λαμπάκια στη πρίζα για να δεις το τελικό αποτέλεσμα. Τώρα μπορείς να κάνεις τις τελικές διορθώσεις.

Extra tip: Προτού ξεκινήσεις την τοποθέτηση των λαμπτήρων φρόντισε να εξετάσεις πως όλα τα λαμπάκια λειτουργούν κανονικά.

Και του χρόνου με υγεία!

PALLETREE: O πιο δημιουργικός τρόπος να διακοσμήσετε το σπίτι σας τα Χριστούγεννα όπως βλέπουμε στο pinterest!

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Λουλούδια εποχής για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας

HerNews ka

Naomi Campbell: Η πολυτελής βίλα του ξακουστού μοντέλου

Her News b

Λευκή κουζίνα: Η νέα “εμμονή” στην διακόσμηση

Her News b