HerNews.gr
Beauty

Beauty: Οι καλύτερες homemade μάσκες προσώπου για το απόλυτο selfcare το Σαββατοκύριακο

Η σπιτικές μάσκες προσώπου, φτιαγμένες με 100% φυσικά υλικά που βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας σου είναι η καλύτερη και πιο οικονομική λύση για μια περιποίηση στο σπίτι.

Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε και τα έξοδα αλλά και ξέρετε με σιγουριά τι βάζετε στο πρόσωπό σας. Γιατί αν είστε λάτρης του skincare οι μάσκες προσώπου σίγουρα είναι από τις αγαπημένες σας συνήθειες. 

1. Σπιτική μάσκα προσώπου με 2 υλικά

Συστατικά: μέλι, αυγά
Οφέλη για το δέρμα: Ο κρόκος θρέφει το δέρμα σε βάθος και ενοποιεί την επιδερμίδα στην επιφάνεια, ενώ το ασπράδι καθαρίζει σε βάθος. Όσο για το μέλι, υπάρχουν αμέτρητα οφέλη: ενυδάτωση, ανάπλαση, προστασία.

2. Σπιτική μάσκα με γιαούρτι και μέλι

Συστατικά: κουρκουμάς, μέλι,γιαούρτι
Οφέλη για το δέρμα: Ο κουρκουμάς είναι μια μικρή αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική βόμβα που εξουδετερώνει τις επιδράσεις των ακτίνων UV στο δέρμα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Είναι ο νούμερο 1 γαστρονομικός σύμμαχος για νεανική επιδερμίδα. Μέλι με πολλαπλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου της ανάπλασης του δέρματος, της ενυδάτωσης και της προστασίας του δέρματος από τις ακτίνες UV. Το  γιαούρτι προσφέρει κρεμώδη υφή ενώ εμποτίζει το δέρμα με προβιοτικά .

3. Μάσκα με γιαούρτι και πράσινο τσάι

Συστατικά: ¼  γιαούρτι, ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 πρέζα κουρκουμά και 2 κουταλιές της σούπας πράσινο τσάι
Οφέλη για το δέρμα: Φυσικό γιαούρτι που εξαφανίζει το νεκρό δέρμα και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Ο χυμός λεμονιού χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση. Ο κουρκουμάς αποκαθιστά τη λάμψη όταν το πράσινο τσάι είναι εμποτισμένο με αυτό για την αντιοξειδωτική του δύναμη είναι ένας σημαντικός σύμμαχος κατά της γήρανσης.

Συμβουλή συνταγής: Μόλις αναμειχθούν όλα τα υλικά, απλώστε απλά το παρασκεύασμα μία φορά σε παχιά στρώση σε όλο το πρόσωπο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια επαναλάβετε την εφαρμογή, αφήνοντάς το να δράσει για 10 λεπτά. Τέλος, το ξέπλυμα με κρύο νερό αναζωογονεί αμέσως την επιδερμίδα.

4. Σπιτική μάσκα με βρώμη και γιαούρτι

Τα συστατικά: μέλι, νιφάδες βρώμης, σπόροι λιναριού και γιαούρτι.
Οφέλη για το δέρμα: Το μέλι είναι γνωστό για την αντιβακτηριδιακή του δύναμη, οι νιφάδες βρώμης είναι αναγεννητικό και ο λιναρόσπορος έχει ενυδατική δύναμη.

Συμβουλή συνταγής: Ανακατέψτε το μέλι, την βρώμη και τους σπόρους λιναριού και στη συνέχεια προσθέστε ζεστό νερό, το γιαούρτι και ανακατέψτε. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά για ένα τέλειο καθαρό  δέρμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Micellar Water: Πως θα χρησιμοποιήσεις το θαυματουργό νερό της ομορφιάς;

Her News b

Make-up: 3 βήματα για να δημιουργήσεις την ιδανική βάση

Her News b

Σπέρμα σολομού: Η “ασυνήθιστη” περιποίηση προσώπου που κέρδισε την Τζένιφερ Άνιστον – Ποια τα οφέλη της

HerNews ka