HerNews.gr
Γνώμες

Τα Χριστούγεννα δεν είναι ευχάριστα για όλους… αν και θα έπρεπε

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που όλος ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία. Από την στιγμή που τελειώνουν κιόλας, μερικοί ξεκινούν να μετρούν αμέσως τις επόμενες μέρες που μένουν για εκείνα.

Άνθρωποι χαρούμενοι, χαμογελαστοί διάσπαρτοι στους δρόμους να αγοράζουν δώρα στους αγαπημένους τους, γλυκά και τόνους από μελομακάρονα.

Γράφει η Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Τα σπίτια κατακλυσμένα από φωτάκια λάμπουν και φωτίζουν τις γειτονιές, ενώ από μέσα ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γέλια.

Τι γίνεται όμως για εκείνους που δεν έχουν ένα σπίτι να ζεσταθούν; Να στολίσουν δέντρο και να φτιάξουν μελομακάρονα τραγουδώντας και χορεύοντας; Τι γίνεται με εκείνους που βλέπουν άδειες καρέκλες στο γιορτινό τραπέζι;

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή του χρόνου που είναι συνυφασμένη με την οικογένεια. Δεν βρίσκονται όλοι σε ένα ζεστό σπίτι με την οικογένεια τους όμως.

Υπάρχουν άνθρωποι στα νοσοκομεία που παλεύουν καθημερινά, υπάρχουν άνθρωποι στους δρόμους, υπάρχουν εγκαταλελειμμένα παιδιά και αδέσποτα ζώα μέσα στο κρύο και την παγωνιά.

Για αυτό, πριν γεμίσουμε το τρεπέζι μας με άπειρα πεντανόστιμα εδέσματα και το δέντρο μας με δώρα για τους αγαπημένους μας, καλό είναι να σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους και τα αδέσποτα και να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Δεν έχει σημασία αν είναι κάτι μεγάλο η μικρό. Έστω και μια μικρή βοήθεια είναι αρκετή.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και μην ξεχνάτε.. τα Χριστούγεννα δεν είναι για παιδάκια μόνο!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

OlinaΛΥΣΗous Episode 11: Καλή χρονιά με μαγικά ταξίδια

Her News

4 Λόγοι που αγαπάω το καλοκαίρι

Her News

Ανεκπλήρωτος έρωτας..

Her News