HerNews.gr
Συνεντεύξεις

H Αθανασία Ράλλη μιλά στο HerNews: «Το κόσμημα σημαίνει αγάπη. Είναι ένα κομμάτι μου, που με χαρά προσφέρω στους γύρω μου»

Οι γιορτές ήρθαν και μαζί τους έφεραν μια ατμόσφαιρα γεμάτη λάμψη και χρώματα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλες μας θέλουμε να είμαστε λαμπερές στις εμφανίσεις μας, αλλά και με μικρά, όμορφα δώρα, όπως ένα κόσμημα, να δείξουμε στους ανθρώπους μας την αγάπη μας. 

Η Αθανασία Ράλλη δημιουργεί τα δικά της μοναδικά κοσμήματα, εξομολογείται στο HerNews τι σημαίνει για την ίδια ένα κόσμημα. Παράλληλα δίνει τις δικές της προτάσεις για ένα ξεχωριστό δώρο, ενώ δίνει και μία συμβουλή σε όσες και όσους θέλουν να ακολουθήσουν το δημιουργικό πάθος τους.

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο του HerNews Πηνελόπη Μαρκάκη

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το κόσμημα;

Στην ουσία κι εγώ δεν γνωρίζω πώς ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κατασκευή κοσμημάτων. Απλά θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να φτιάχνει κοσμήματα, ρούχα και διάφορες κατασκευές. Πιστεύω ότι η δημιουργία γενικά ήταν κάτι έμφυτο, μία εσωτερική ανάγκη που, μαζί με την αγάπη μου για τα κοσμήματα, με έφτασε στο σημείο να γίνει το κύριο επάγγελμά μου, πριν από περίπου 8 χρόνια.

Τι σημαίνει για εσάς ένα κόσμημα;

Για εμένα σημαίνει πολλές ώρες δουλειάς, πολλή αγάπη και φαντασία. Στην ουσία, ένα κόσμημα είναι κι ένα κομμάτι από εμένα την ίδια, που με χαρά προσφέρω στους πελάτες μου. Θέλω να είναι πάντα ικανοποιημένοι με τις αγορές τους και γι’ αυτό προσπαθώ συνέχεια.

Από πού παίρνετε έμπνευση για τις δημιουργίες σας;

Από πού παίρνω έμπνευση… δεν έχω ιδέα! Από παντού, από οτιδήποτε δω.
Το κόσμημα είναι πάντα στο μυαλό μου, κοιμάμαι και ξυπνάω με αυτό, οπότε οποιαδήποτε εικόνα με εμπνεύσει αυτομάτως γίνεται κόσμημα στο μυαλό μου και μετά στο εργαστήριό μου.

Υπάρχει κάποιο κόσμημα που ξεχωρίζετε ή που έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς; 

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κόσμημα, σίγουρα έχω κάποια αγαπημένα κομμάτια, όπως είναι τα σκουλαρίκια του διαγωνισμού. Γενικά έχω μια αγάπη στα σκουλαρίκια, τα ξεχωρίζω πάντα σαν είδος και αφιερώνω πολλή ενέργεια και χρόνο, προσπαθώντας να φτιάξω καινούργια σχέδια.

Δραστηριοποιείστε και στο εξωτερικό;

Γίνονται κάποια βήματα για αγορές του εξωτερικού που με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα! Κατά καιρούς έχουν γίνει εξαγωγές σε καταστήματα στη Φινλανδία, στη Σαουδική Αραβία, στην Αυστραλία, αλλά σίγουρα θα γίνει μια πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια στο μέλλον.

Πώς πιστεύετε πως έχουν επηρεάσει τους καταναλωτές οι τρέχουσες συνθήκες;

Σαφέστατα και έχουν επηρεαστεί οι καταναλωτές από τις τρέχουσες συνθήκες. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί δραματικά σε σημείο απειλητικό για την αγορά και τις επιχειρήσεις και μιλάω για τον κλάδο μας σαν σύνολο. 

Ισχύει το ίδιο και στις αγορές του εξωτερικού; 

Οι αγορές του εξωτερικού έχουν και αυτές κάπως επηρεαστεί, αλλά σε καμία περίπτωση στον βαθμό που έχουν επηρεαστεί στην Ελλάδα.

Υπάρχει κινητικότητα στην αγορά αυτές τις γιορτινές ημέρες;

Βέβαια υπάρχει κινητικότητα, μην ξεχνάμε οτι είναι μια γιορτινή περίοδος που ο κόσμος έχει την ανάγκη να προσφέρει δώρα και αγάπη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά; 

Οι στόχοι μου σχετίζονται με τη δουλειά μου, καθώς είναι συνυφασμένη με την προσωπική μου ευτυχία. Σίγουρα η ανάπτυξη της επιχείρησής μου είναι ο πρωτεύων στόχος.

Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο καλλιτέχνη που θέλει να ακολουθήσει το δικό του δημιουργικό πάθος; 

Θα τον συμβούλευα να δουλέψει! Τίποτα δεν γίνεται χωρίς σκληρή δουλειά, όσο ταλέντο και να υπάρχει. Τίποτα δεν γίνεται μαγικά από τη μία μέρα στην άλλη. Να μην απογοητεύεται και να μην κάνει πίσω από τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος και να βάζει στόχους, μικρούς στόχους κάθε φορά. Αυτοί θα τον πάνε μπροστά και αυτοί θα τον φτάσουν εκεί που θέλει να φτάσει.

Για κλείσιμο, θα θέλαμε μια χριστουγεννιάτικη ευχή…

Μια ευχή μου θα ήταν να έχουμε όλοι το θάρρος να κοιτάξουμε μέσα μας, να δούμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε απο τη ζωή μας και να μας αγαπήσουμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε και πραγματική αγάπη στους γύρω μας!

athanasiaralli.com

INSTAGRAM

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κώστας Αποστολάκης: «Όταν μπήκε στη ζωή μου ο Ιησούς Χριστός κατάλαβα πόσο ατελής είμαι»

Her News b

Βλάσσης Χολέβας: «Αν έβαζα τίτλο στη σχέση μου με τη Μαρίνα Πατούλη θα ήταν “πάθος για μόδα”»

Her News b

Τάμτα: «Γνωρίζω ότι έχω κάνει πράγματα που δεν είναι κατανοητά στον κόσμο»

HerNews ka