HerNews.gr
Σχέσεις

Τα χαρακτηριστικά που εμφανίζουν συνήθως οι τοξικοί άνθρωποι

Οι τοξικοί άνθρωποι συνήθως δεν έχουν κακές προθέσεις μπορεί να έχουν αγνές καρδιές, αλλά κρύβουν ψυχικά τραύματα. Όταν οι άνθρωποι δεν αφιερώνουν χρόνο για να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους, αναπόφευκτα θα μεταδώσουν τα βάσανά τους σε άλλους.

Το κάνουν αυτό ασυνείδητα, χωρίς να γνωρίζουν πώς η ενέργειά τους επηρεάζει τους ανθρώπους γύρω τους. Αυτό δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά τους, αλλά εξηγεί γιατί οι τοξικοί άνθρωποι συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.

Παρακάτω, θα δούμε μερικά χαρακτηριστικά τοξικών ανθρώπων, μαζί με τρόπους να τους χειριστείτε.

1. Υπολογίζουν μόνο τον εαυτό τους στις σχέσεις

Οι τοξικοί άνθρωποι σκέφτονται μόνο πώς θα τους ωφελήσει μια σχέση και δεν δίνουν ποτέ τίποτα σε αντάλλαγμα. Μερικοί τους αποκαλούν «ενεργειακά βαμπίρ» επειδή φαίνεται να ρουφούν τη ζωτική δύναμη από άλλους που πέφτουν στην παγίδα τους. Πολλοί ναρκισσιστές έλκονται από συναισθηματικά και ευαίσθητα άτομα, επειδή γνωρίζουν ότι είναι εύκολοι στόχοι. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε επιφυλακτικοί μέχρι να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους.

2. Έχουν νοοτροπία θύματος

Οι αρνητικοί άνθρωποι φαίνονται πάντα να κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους. Δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για τίποτα γιατί τους λείπει η αυτογνωσία και η πειθαρχία. Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι κάποιος γύρω σας ρίχνει συνεχώς την ευθύνη σε άλλους, πιθανότατα έχει μια τοξική νοοτροπία. Σε συζητήσεις μαζί τους, προσπαθήστε να αλλάξετε θέμα ή να προσφέρετε συμβουλές όταν παίζουν το παιχνίδι κατηγοριών. Ίσως χρειαστούν κάποιον να τους ακούσει και να τους δώσει μια νέα προοπτική.

3. Ζηλεύουν εκείνους που θεωρούν ανώτερους

Οι τοξικοί άνθρωποι ζηλεύουν τους άλλους λόγω της θέσης, της καριέρας, των επιτευγμάτων και των υπαρχόντων τους. Συγκρίνουν συνεχώς τους εαυτούς τους με τους ανθρώπους για να δουν πώς αντιπαρατίθενται. Οι αρνητικές προσωπικότητες συχνά υποφέρουν από ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας, επομένως θεωρούν όλους τους άλλους ως απειλή. Αν παρατηρήσετε αυτή τη συμπεριφορά από άτομα του κύκλου σας, προσπαθήστε να μην την πάρετε προσωπικά. Όποιος σας μειώνει για τα επιτεύγματά σας  εύχεται κρυφά να είχε τη ζωή σας, τις περισσότερες φορές.

4. Καταφεύγουν σε εκφοβισμό ή άλλες μορφές σκληρότητας

Οι τοξικοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να βάλουν τους εαυτούς τους σε ένα βάθρο γκρεμίζοντας τους άλλους μερικές βαθμίδες. Αποκτούν δύναμη ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των ανθρώπων , για να τη “κατεδαφίσουν” λίγες ώρες αργότερα. Μην επιτρέπετε στα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας

5. Λένε ψέματα μέσα από τα δόντια τους

Ως άλλη μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης, οι τοξικές προσωπικότητες τείνουν να είναι ψυχαναγκαστικοί ψεύτες. Για να διατηρήσουν το εγώ τους, πρέπει πάντα να διατηρούν μια συγκεκριμένη εικόνα στον κόσμο. Θέλουν όλοι να τους λατρεύουν και να τους θαυμάζουν και για αυτό λένε συνέχεια ψέματα ώστε οι άνθρωποι να μην δουν ποτέ την πιο σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητάς τους.

6. Παραπονιούνται συνεχώς

Οι αρνητικοί άνθρωποι δεν φαίνεται να παρατηρούν ποτέ οτιδήποτε καλό συμβαίνει γύρω τους. Βλέπουν μόνο τα μαύρα σύννεφα χωρίς να εκτιμούν το ουράνιο τόξο που εμφανίζεται μετά από την βροχή. Αυτή η μισοάδεια προσέγγιση της ζωής, τους αφήνει πικρούς και αγανακτισμένους και μειώνει τους πάντες γύρω τους. Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει παρέα με μισαλλόδοξους, γι’ αυτό κρατήστε αποστάσεις από τέτοιους ανθρώπους.

7. Έχουν ταραχώδεις σχέσεις

Οι τοξικοί άνθρωποι φαίνεται ότι δεν μπορούν να διατηρήσουν σταθερές σχέσεις γιατί το χάος τους ακολουθεί παντού. Προβάλλονται συνεχώς και η έλλειψη επίγνωσής τους φαίνεται στις προσωπικές σχέσεις. Οι κοντινοί τους άνθρωποι μπορεί να τους περιγράψουν ως ασταθείς ή απρόβλεπτους λόγω των συχνών εναλλαγών της διάθεσής τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Contra-Dating: H τάση που θέλει να βγαίνεις με άτομα που δε σου αρέσουν εμφανισιακά

HerNewskl

Οι συνήθειες που «σκοτώνουν» τον γάμο

HerNews ka

Μήπως δεν σε θέλει;

Her News