HerNews.gr
Παιδί

Οι καλύτερες συμβουλές για να πλύνετε αποτελεσματικά τα βρεφικά ρούχα

Ένα μωρό είναι μια πηγή χαράς και απόλαυσης αλλά κάποια στιγμή όλοι οι γονείς σκέφτονται ότι το παιδί τους δημιουργεί πολλούς λεκέδες στα ρούχα του για ένα τόσο μικρό πλασματάκι.

Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να απολυμάνετε τα βρεφικά ρούχα, βοηθώντας σας να αφαιρέσετε οποιονδήποτε αριθμό διαφορετικών λεκέδων με τρόπο που να διατηρεί τα ρούχα του μωρού σας απαλά και φρέσκα.

Πολλοί γονείς συμφωνούν ότι είναι καλή ιδέα να πλένετε τα ρούχα του μωρού σας πριν τα φορέσουν, καθώς το ταξίδι από εργοστάσιο σε κατάστημα μπορεί να το εκθέσει σε κάθε είδους πράγματα! Απλώς ρίξτε τα στο πλύντηριο με ένα απαλό απορρυπαντικό και μαλακτικό.

Πώς να απολυμάνετε τα βρεφικά ρούχα: Βασικές συμβουλές

Υπάρχουν μερικές γενικές συμβουλές που θα θέλετε να ακολουθήσετε όταν πλένετε τα ρούχα του μωρού σας, είτε στοχεύετε έναν συγκεκριμένο λεκέ είτε απλώς παρέχετε ένα γενικό πλύσιμο.

Να διαβάζετε πάντα πρώτα τις ετικέτες φροντίδας των ρούχων. Όπως με όλα τα ρούχα, θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή των ρούχων.

Τα βρεφικά ενδύματα ύπνου, ειδικότερα, είναι συχνά ανθεκτικά στη φλόγα και ορισμένοι κύκλοι πλύσης και απορρυπαντικά μπορούν να μειώσουν την αντίσταση του υφάσματος στη φλόγα, αν δεν προσέχετε.

Χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί για ευαίσθητο δέρμα. Τα σκληρά απορρυπαντικά μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού σας. Επιλέξτε απορρυπαντικά που είναι απαλά για τα υφάσματα και το δέρμα.

Αντιμετωπίστε όλους τους λεκέδες το συντομότερο δυνατό. Όσο πιο γρήγορα επεξεργάζεστε έναν λεκέ, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αφαιρεθεί.

Σκουπίστε ή τρίψτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του λεκέ πριν από την επεξεργασία του υφάσματος. Αυτό μπορεί να μην είναι ευχάριστο εάν πρόκειται για περιττώματα ή εμετό, αλλά θα κάνει τη διαδικασία καθαρισμού πολύ πιο γρήγορη. 

Μουλιάστε τα λεκιασμένα ρούχα σε δροσερό νερό πριν “επιτεθείτε” στον λεκέ. Το δροσερό νερό μπορεί να είναι αρκετό για να απαλλαγείτε από απλούς λεκέδες όπως σάλια ή γάλα. Εάν ο λεκές είναι ιδιαίτερα επίμονος, τότε το μούλιασμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να τον χαλαρώσετε πριν χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό.

Πώς να αφαιρέσετε συγκεκριμένους λεκέδες από τα ρούχα του μωρού

Πρωτεΐνες: Αυτό περιλαμβάνει το μητρικό γάλα,το σάλιο και τους περισσότερους λεκέδες φαγητού. Μουλιάστε το ρούχο πρώτα σε δροσερό νερό και στη συνέχεια προ επεξεργαστείτε προσεκτικά τον λεκέ με ένα καθαρό μη βιολογικό υγρό απορρυπαντικό απλώς θυμηθείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην ετικέτα και να δοκιμάσετε το προϊόν πρώτα σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή του ρούχου.  Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται από τις ετικέτες φροντίδας των ρούχων.

Βρώμικες πάνες: Οι βρώμικες πάνες δεν είναι ποτέ ευχάριστες, αλλά είναι αναπόφευκτες με τα μωρά. Τα περιττώματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οποιοσδήποτε λεκές πρωτεΐνης – βλέπε παραπάνω – αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι στο νερό κατά το μούλιασμα.

Για λεκέ από ούρα, αραιώστε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία σε ένα φλιτζάνι νερό. Για άλλη μια φορά, δοκιμάστε πρώτα αυτό το διάλυμα σε ένα μικρό, δυσδιάκριτο μέρος του ρούχου για να βεβαιωθείτε ότι έχει το χρώμα του. Εάν ναι, καθαρίστε τον λεκέ με διάλυμα αμμωνίας. Εφαρμόστε είτε καθαρό μη βιολογικό απορρυπαντικό είτε εξειδικευμένο καθαριστικό λεκέδων και πλύνετε ως συνήθως.

Λάδια λιπαροί λεκέδες: Το παιδικό λάδι, οι κρέμες και η βαζελίνη μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν. Μόλις αφαιρέσετε την περίσσεια ουσία, καλύψτε τη λεκιασμένη περιοχή με καλαμποκάλευρο, ταλκ ή μαγειρική σόδα. Αυτό θα απορροφήσει το λάδι. Μετά από 15 λεπτά, ξύστε το, προεπεξεργαστείτε όπως παραπάνω και πλύνετε όπως συνήθως.

Λεκέδες από φρούτα και λαχανικά: Συχνά στο τραπέζι συμβαίνουν ατυχήματα που περιλαμβάνουν χυμούς ή παιδικές τροφές. Ξεπλύνετε αυτούς τους λεκέδες από το ρούχο με δροσερό νερό. Εάν το σημάδι παραμένει, δημιουργήστε ένα μείγμα ίσων μερών αλκοόλης και νερού και μουλιάστε σε αυτό το διάλυμα. Εφαρμόστε καθαρό υγρό μη βιολογικό απορρυπαντικό ως προεπεξεργασία ή χρησιμοποιήστε καθαριστικό λεκέδων και πλύνετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θεματικό πάρτι γενεθλίων για το παιδί σας – Οι ωραιότερες προτάσεις

Her News

Οικογένεια: Oι σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια

HerNews ka

Υπέροχα βιβλία για την ανατροφή των παιδιών μας

Her News