HerNews.gr
Ελλάδα

Τα σπάνια βασιλικά αυτοκίνητα που έκρυβε το Τατόι – Πού βρίσκονται σήμερα (Εικόνες)

Στην επικαιρότητα έρχονται ξανά τα τα «βασιλικά αυτοκίνητα», τα οποία έκρυβαν για δεκαετίες οι χώροι αποθήκευσης στο Τατόι, μετά τον πρόσφατο θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η ιστορία των «βασιλικών αυτοκινήτων», εκείνων των οχημάτων δηλαδή που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις της η πρώην βασιλική οικογένεια, είναι στους περισσότερους γνωστή.

Πρόκειται για δέκα σπάνια τετράτροχα, τα οποία μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης σε βοηθητικούς χώρους του κτήματος Τατοΐου αναγνωρίστηκαν ως ιστορικά μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποκατάστασή τους.

Η διαδικασία της αναπαλαίωσης ξεκίνησε επί της ουσίας το 2020, όταν και πραγματοποιήθηκε η μεταφορά τους από τον χώρο στον οποίο φυλάσσονταν -γνωστό και ως βουστάσιο- σε νέες, κατάλληλες για την αποθήκευσή τους εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Μάλιστα της μεταφοράς των οχημάτων στο νέο χώρο αποθήκευσης προηγήθηκε η αφαίρεση των ρύπων από τις εξωτερικές επιφάνειες των αμαξωμάτων και από το εσωτερικό των οχημάτων, χωρίς παρ’ όλα αυτά να πραγματοποιηθούν άλλες εργασίες συντήρησης ή αποκατάστασης.

Τα σπάνια αυτοκίνητα της συλλογής

Ανάμεσα στα 10 οχήματα τα οποία φιλοξενούνταν σε στεγασμένους χώρους του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου περιλαμβάνονται τέσσερις σπάνιες Rolls-Royce, η μία εκ των οποίων διαθέτει διάφανη-συνθετική οροφή και αποτελούσε το όχημα το οποίο επέλεγε η βασιλική οικογένεια για τις περισσότερες από τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια Rolls-Royce Silver Wraith Cabrio του 1959, η οποία εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 4,9 λίτρων.

Τη «βασιλική» συλλογή με της Rolls-Royce συμπληρώνουν τρία ακόμα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας. Ο λόγος για την Pantom III του 1939, της Silver Cloud του 1964 και τη Silver Cloud Drophead Coupe του 1965.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Eurovision 2023: Ποια είναι τα 3 τραγούδια που περνούν στην τελική φάση για την Ελλάδα

HerNews ka

Barcode πάσο: Στις 12:00 παρουσιάζει ο Μητσοτάκης τα μπόνους για τους εμβολιασμένους

Her News b

Γιώργος Βάλλης: Το ευχαριστήριο μήνυμά του για τις εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών

HerNews ka