HerNews.gr
Ελλάδα

«Πνίγηκε» η Αττική: Έπεσε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης μέσα σε μία ώρα

Στη δίνη της σφοδρής κακοκαιρίας που «χτυπά» αλύπητα τη χώρα βρίσκεται η Αττική, με τους μετεωρολόγους να χτυπούν καμπανάκι για τις επόμενες ώρες, προειδοποιώντας ότι 14.00-17.00 θα είναι το πιο δύσκολο διάστημα.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σύστησε για αυτές τις ώρες τουλάχιστον να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των πολιτών. Για τα σχολεία είπε ότι θα βγει ανακοίνωση και δεν θα λειτουργήσουν τα απογευματινά και εσπερινά. Πρόσθεσε ακόμα ότι καλύτερα τα παιδιά να μείνουν στα σχολεία μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα.Δύσκολο διάστημα 14.00-17.00 για την Αττική- Μήνυμα 112, εγκλωβισμένα ΙΧ στο Μαρούσι

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αποτυπώνει την ένταση της κακοκαιρίας που «σαρώνει» την πρωτεύουσα, σημειώνοντας σε ανάρτησή του πως μέσα σε μια ώρα έπεσε στην Αττική το 1/10 της βροχής που πέφτει μέσα σε ένα χρόνο στον νομό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h! Ήταν πολύ ισχυρό το σύστημα που πέρασε πάνω από το νομό, όπως σας είχα ενημερώσει και προετοιμάσει από τα δελτία του MEGA εδώ και μέρες.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη Λακωνία, μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκε το 1/4 (!!) της ετήσιας βροχόπτωσης, δείγμα ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είναι η πιο ισχυρή για τον φετινό χειμώνα γι’ αυτό και προκάλεσε τόσα προβλήματα.Δύσκολο διάστημα 14.00-17.00 για την Αττική- Μήνυμα 112, εγκλωβισμένα ΙΧ στο Μαρούσι

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της σημερινής ημέρας. Πραγματικά “χτυπήθηκε” το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς (προφανώς και της Αττικής) και της Κεντρικής Εύβοιας. Πλέον επηρεάζονται και οι Σποράδες».

Ποιά σχολεία κλείνουν

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Σεργουλόπουλος:”Ο γιος μου με ρώτησε τι είναι ρατσιστής και απάντησα”

Her News b

Τι είναι για ΄σένα η εστίαση;

Her News b

Η Ελλάδα οδεύει προς ένα νέο τουριστικό έτος που θα σπάσει ρεκόρ το 2024

HerNews ka