HerNews.gr
Beauty

Οι βιταμίνες που βοηθούν τα μαλλιά σας να μακρύνουν!

 Οι αλλαγές του καιρού, το άγχος και η κληρονομικότητα είναι λίγοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία τριχόπτωσης. 

 Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως η τρίχα περιέχει έναν συνδυασμό συστατικών, όπως είναι τα ωμέγα- λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες. Αυτά βοηθούν στην ενίσχυση των αδύναμων ή κατεστραμμένων μαλλιών. Φυσικά, μεγάλο ρόλο διαδραματίζουν τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσετε. Παράλληλα όμως μπορείτε να προμηθεύετε και τον οργανισμό σας με τις κατάλληλες βιταμίνες, που θα βοηθήσουν και εκείνες τα μαλλιά σας να μακρύνουν. 

 
Βιταμίνη Β 

 Οι σύνθετες βιταμίνες Β διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της τρίχας και είναι εξίσου σημαντικές για τον μεταβολισμό και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η βιταμίνη Β7 (βιοτίνη) και η Β12 είναι σημαντικές για την ενίσχυση και την περιποίηση των μαλλιών.  

 Υπάρχουν έρευνες που έχουν δείξει πως η κατανάλωση συμπλέγματος βιταμινών Β σε συνδυασμό με την σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορούν να ενισχύσουν την ποιότητα των μαλλιών σας. Βιταμίνη Β περιέχουν επίσης και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το κρέας, τα αβγά, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο.  

 
 Απαραίτητα λιπαρά οξέα  

 Προκειμένου να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα που έχει το τριχωτό της κεφαλής, πρέπει να καταναλώνει ο οργανισμός σας τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στο αβοκάντο και φυσικά σε λιπαρά ψάρια. Επίσης, σε μορφή βιταμινών καλό θα ήταν να αναζητάτε Ωμέγα-  αντί για Ωμέγα-6 και Ωμέγα-9.  

 Βιταμίνες Α, C και Ε 

 Εκτός από όσα αναφέραμε παραπάνω, ο οργανισμός μας χρειάζεται βιταμίνη A, C και E προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Επιπλέον, το υδρολυμένο κολλαγόνο, η βιοτίνη, η κεράτινη και το μαγνήσιο μπορούν να είναι χρήσιμο σε μια τέτοια διαδικασία. Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι πως οι βιταμίνες λειτουργούν μόνο εκεί που εμφανίζει συγκεκριμένες ανάγκες ο οργανισμός και κυρίως το τριχωτό της κεφαλής.  

 Kερατίνη 

 Η κεράτινη αποτελεί μια πρωτεΐνη που συνθέτει τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια και παράγεται φυσικά από το σώμα μας. Παρά τα συμπληρώματα κεράτινης που υπάρχουν στην αγορά, οι ειδικοί συνιστούν να “συμπληρώσετε” αυτό το έλλειμμα μέσα από τη διατροφή. Αυτό σημαίνει πως καλό θα ήταν να εντάξετε στο διατροφικό σας πλάνο τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως είναι τα φασόλια.  

 Ψευδάργυρος 

 Ο ψευδάργυρος είναι ιχνοστοιχείο που είναι απαραίτητο στον οργανισμό σας, αλλά χρειάζεται σε μικρές ποσότητες. Έρευνες έχουν δείξει πως πως τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου έχουν έντονη συσχέτιση με την τριχόπτωση. 

Under Contouring: Η makeup artist της Hailey Bieber αποκάλυψε τα μυστικά του μακιγιάζ της!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λεβάντα: Το δημοφιλές φυτό με τις ευεργετικές ιδιότητες

Her News

Selena Gomez: Το εντυπωσιακό beauty look που επέλεξε στα γενέθλιά της

HerNewskl

Noir Brunette: Πώς να κάνετε το χρώμα των μαλλιών σας να φαίνεται chic;

HerNewskl