HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να απομακρύνετε τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι σας

Η μυρωδιά του καπνού σε ένα σπίτι σίγουρα είναι αποκρουστική, και δεν μας βοηθάει να χαλαρώσουμε. Ειδικά εάν δεν καπνίζετε, ίσως κάποιος προηγούμενος ένοικος του σπιτιού σας να καπνίζε. Ο οδηγός μας θα σας εξηγήσει πώς να απομακρύνετε γρήγορα τη μυρωδιά καπνού από ένα σπίτι και τα έπιπλα του σπιτιού.

Ο απαιτούμενος καθαρισμός εξαρτάται από το πόσο καιρό ο καπνιστής ήταν στον χώρο και πόσο συχνά κάπνιζε. Μπορεί να φαίνεται ότι παραμένει παντού – στα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα ρούχα, ακόμα και στους ίδιους τους τοίχους. 

Αλλά ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό, θα ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά καπνού στα σπίτια για τα καλά. Έχουμε λεπτομερώς μερικά εύκολα βήματα και επισημάναμε τα προϊόντα και τα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Οτιδήποτε έχει μέσα τσιγάρο θα διατηρήσει την αποκρουστική μυρωδιά. Ξεκινήστε πετώντας τυχόν τασάκια, αποτσίγαρα, πακέτα και αναπτήρες.

2: Ανοίξτε όλα τα παράθυρα του σπιτιού

Μια γρήγορη αρχή για το πώς να διώξετε τη μυρωδιά καπνού από τα έπιπλα του σπιτιού είναι να ανοίξετε αμέσως όλα τα παράθυρα. Είναι επίσης σημαντικό να ανοίγετε τα παράθυρα πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, ώστε να υπάρχει αερισμός εάν χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα καθαρισμού.

3: Καθαρίστε τα χαλιά και τις επιφάνειες που καλύπτονται με ύφασμα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εύχρηστο οικιακό καθαριστικό καθώς μπορεί να εξουδετερώσει τα μόρια της οσμής. Πασπαλίστε τη σε χαλιά και υφασμάτινες επιφάνειες και αφήστε το για λίγες μέρες. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα και, εάν χρειάζεται, καθαρίστε με ατμό το χαλί σας.

4: Υφάσματα που πλένονται στο πλυντήριο

Βάλτε στο πλυντήριο τυχόν καλύμματα μαξιλαριών, κουρτίνες, μαξιλάρια, καλύμματα καναπέ και λευκά είδη που μπορούν να πλυνθούν στο πλυντήριο. Κάντε έναν κύκλο πλύσης με μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι και μετά έναν δεύτερο κύκλο με το συνηθισμένο σας απορρυπαντικό. Αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα έξω μέχρι να καθαρίσει το σπίτι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κάνετε τον καναπέ σας να φαίνεται περισσότερο πολυτελής- 6+1 ιδέες που θα ανανεώσουν το χώρο σας!

HerNews ka

Η Vipart σε καλωσορίζει στο ολοκαίνουριο κατάστημα της στον Πειραιά!

Her News

Αυτό είναι το χρώμα μετάβασης από χειμώνα σε άνοιξη και ταιριάζει σε τοίχους και διακόσμηση

Her News