HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Για το θέμα της φορολόγησης των ναυτικών στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής- «Επιδιώκουμε να αρθεί άμεσα η εν λόγω αδικία»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών Γιώργος Βάλλης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Kontra”.

Ο Γιώργος Βάλλης μέσα σε όλα, έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα της άδικης φορολόγησης των ναυτικών στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Αρχικά ο Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Βάση της εισαγωγικής τοποθέτησης που ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό στο Υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε μέσα την αντιμετώπιση προβλημάτων σήμερα και τις προκλήσεις που πρόκειται να γίνουν αύριο και είπε ότι “δίκη μας πυξίδα παραμένει η καλύτερη ζωή του κάθε πολίτη”. Εμείς σαν κλάδος είμαστε η πυξίδα όπως ξέρετε και τη χρησιμοποιούμε στη δουλειά μας, έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, στην φορολόγηση των ιδιωτικών σκαφών στους αξιωματικούς μας, τους ναυτικούς και μέλη μας» δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βάλλης.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Βάλλης αναφερόμενος στο πρόβλημα της φορολόγησης των ναυτικών θέλησε να τονίσει πως: «Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα παράθυρο στο νόμο και τους αντιμετωπίζουν σαν ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους πηγαίνουν στη μεγάλη κλίμακα φορολόγησης 40 και 45%, ενώ όλοι οι ναυτικοί, βάσει της νομοθεσίας που είναι τελειόφοιτοι Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, έχουν ναυτικό φυλλάδιο, έχουν δίπλωμα πλοιαρχίας και όλα τα ναυτικά πιστοποιητικά, είναι σε ειδική φορολόγηση. 15% οι αξιωματικοί και 10% τα κατώτερα πληρώματα».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Βάλλης τόνισε το εξής: «Έχουν γίνει ερωτήσεις στη Βουλή, έχουμε φτάσει πολύ ψηλά, έχουμε μιλήσει με πολλούς ανθρώπους της Κυβέρνησης που έχουν ενδιαφέρον να μας βοηθήσουν και έχουν δείξει ότι η Κυβέρνηση είναι κοντά για να μας βοηθήσει.

Εδώ και 4 χρόνια είναι σε μεγάλη αναμονή γιατί το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει βρει τη χρυσή τομή. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αποτελεί συνιστώσα της Ελληνικής ναυτιλίας και συμβάλει στην ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, δηλαδή τον τουρισμό, και ειδικά τον Ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό και το Ελληνικό yachting.

Τέλος υπογράμμισε ότι: «Τα μέλη μας, στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, οι αξιωματικοί μας, δεν υπόκεινται στο φορολογικό καθεστώς που καθορίζεται από το νόμο 4172 του 2013 αρ. 15 παρ. 2 και διέπει τους άλλους κλάδους της ναυτιλίας.

Επιδιώκουμε να αρθεί άμεσα η εν λόγω αδικία ώστε να αντιμετωπίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία με τα ίδια μέτρα και σταθμά και να αποκατασταθεί άμεσα η φορολογία που να αποκαθιστά την ισότιμη φορολογική μεταχείριση όλων των ναυτικών».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:

Γιώργος Βάλλης: «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε και να εξελίξουμε τον χώρο και τα πληρώματα»

George Vallis (Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 24χρονης Κύπριας Αναστασίας Αδαμίδου

HerNews ka

Φωτιά στον Κολωνό: Αυτά είναι τα επικρατέστερα σενάρια για τα αίτια – Διασωληνωμένος με πολυοργανική ανεπάρκεια ο 5χρονος

HerNews ka

Πατρινό Καρναβάλι 2023: «Βουλιάζει» η Πάτρα – Επιστρατεύθηκαν 200 λεωφορεία ΚΤΕΛ από όλη την Ελλάδα

HerNews ka