HerNews.gr
Ψυχολογία

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Οι ψυχολόγοι εξηγούν πώς να ξεπεράσετε τη θλίψη που νιώθετε σήμερα!

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι και τόσο χαρμόσυνη για όλους, αφού όσοι είναι singles νιώθουν μια έντονη θλίψη και περιμένουν να έρθει η επόμενη ημέρα.

Που οφείλεται όμως αυτή η θλίψη; Σύμφωνα με την Danielle Massi, LMFT, θεραπεύτρια και ιδιοκτήτρια του «The Wellness Collective», πολλή θλίψη για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πηγάζει από τη σύγκριση.

“Μπορεί να βρεθείτε να συγκρίνετε την κατάστασή σας με τους γύρω σας ή με τα τέλεια ζευγάρια στα social media”.

Η γιορτή αυτή έχει επίσης τη δυνατότητα να ανασύρει πληγωμένα συναισθήματα. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι επώδυνη για όσους έχουν χάσει πρόσφατα την αγάπη στη ζωή τους λόγω ενός χωρισμού.

Πρακτικά φωτίζει αυτές τις πληγές, κάνοντας τες να πονούν περισσότερο σε σχέση με άλλες ημέρες του χρόνου. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι μπορεί να αισθανόμαστε ήδη άσχημα που είμαστε single και θα θέλαμε πολύ μία σχέση στη ζωή μας, η οποία όμως δεν έχει συμβεί”.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Οι ψυχολόγοι εξηγούν πώς να ξεπεράσετε τη θλίψη που νιώθετε σήμερα!

Οι ψυχολόγοι εξηγούν πώς να ξεπεράσετε τη θλίψη που νιώθετε σήμερα!

Από τη μία πλευρά, η Shawnessa Devonish LCPC, NCC, κλινική επαγγελματίας σύμβουλος προτείνει “Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας προσφέρουν χαρά”. Με λίγα λόγια, αντιμετωπιστε τη συγκεκριμένη ημέρα ως μια ευκαιρία να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

Η Δρ Nikki Goldstei υποστηρίζει πως “Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή αγάπης και δεν χρειάζεται να αφορά πάντα τη ρομαντική αγάπη. Είναι μια μέρα για να γιορτάσεις κάτι θετικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης σου”.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Οι ψυχολόγοι εξηγούν πώς να ξεπεράσετε τη θλίψη που νιώθετε σήμερα!

Τέλος, η Williamson λέει ότι “Είναι εντάξει να είσαι λυπημένη. Αλλά αν θέλεις να το ξεπεράσεις, δοκίμασε να δώσεις ένα όνομα σε αυτό που νιώθεις. Όταν αναγνωρίζουμε τον πόνο μας, βρισκόμαστε σε ένα συνειδητό μέρος όπου μπορούμε να τον φροντίσουμε”.

Lucky Girl Syndrome: Πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας σύμφωνα με τους ψυχολόγους;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Κατάθλιψη εφήβων: Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

Her News b

Πού πάνε τα συναισθήματα όταν χάνονται;

Her News

Γιατί ασπρίζουν νωρίς τα μαλλιά μας;

Her News b