HerNews.gr
Διεθνή

Το πιο “ερωτικό νησί” του κόσμου σε σχήμα καρδιάς είναι προς πώληση για 13 εκατομμύρια ευρώ!

Το Galesnjak, το «Νησί της Αγάπης», γνωστό για το σχήμα της καρδιάς  είναι προς πώληση. Έχει συνολικό μέγεθος 142.000 τετραγωνικών μέτρων, αλλά μόνο ένα τμήμα που είναι λίγο περισσότερο από 40.000 τετραγωνικά μέτρα προσφέρεται προς πώληση αυτή τη στιγμή.

 Η ζητούμενη τιμή για αυτό το τμήμα του νησιού είναι 13 εκατομμύρια ευρώ.

Η πώληση του Galesnjak συνεπάγεται μια σειρά από διαφορετικές ευκαιρίες εκτός από εμπόδια. Από τη μία πλευρά, το νησί έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στην τοπική κοινωνία τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη που τόσο χρειάζεται.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επίδραση που θα έχει η ανάπτυξη στο ευαίσθητο περιβάλλον και στη μοναδική ομορφιά του νησιού.

Ο Silvestro Kardum, εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της γης, ισχυρίζεται ότι λαμβάνει κλήσεις από υποψήφιους αγοραστές σε καθημερινή βάση.

Νησίδα Galesnjak

Πάνω από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο νησί Galesnjak, το οποίο έχει τη μορφή καρδιάς και βρίσκεται στην Αδριατική Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας. Έχει γίνει διάσημο τουριστικό αξιοθέατο.

Σύμφωνα με τον Silvestro Kardum, η Beyoncé μένει στο νησάκι για πολλές ημέρες ή και εβδομάδες κάθε χρόνο. Η Kardum ισχυρίζεται επίσης ότι η τραγουδίστρια γιόρτασε εκεί τα 39α γενέθλιά της. Επιπλέον, άλλοι διάσημοι άνθρωποι όπως ο Michael Jordan και ο Jeff Bezos έχουν δει να κάνουν βόλτες στο νησί.

Σύμφωνα με τον Kardum, «δεν λείπουν οι διασημότητες σε αυτόν τον τομέα».

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στο νησί και επίσης δεν διαθέτει ξενοδοχεία, βίλες ή εστιατόρια. Το γεγονός ότι το Galesnjak επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι μεγάλος αριθμός διάσημων ανθρώπων και τα σκάφη που έχουν στην κατοχή τους, συμβάλλει στη θέση της πόλης ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

Σύμφωνα με τον Kardum, τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από την πώληση της νησίδας θα χρησιμοποιηθούν σε κάποια άλλη ιδιότητα εντός της τοπικής κοινότητας.

Αρχαιολογική έρευνα στο Galesnjak

Μια σημαντική αρχαιολογική πτυχή βρέθηκε στο Galesnjak το 2019 από ερευνητές από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Ζαντάρ στην Κροατία. Ανακάλυψαν στοιχεία ανθρώπινης κατοχής που χρονολογούνται πριν από 7.000 χρόνια, καθιστώντας τον έναν από τους παλαιότερους οικισμούς της περιοχής. Αυτό το εύρημα απλώς προσθέτει στην ελκυστικότητα και την έλξη της νησίδας ως πιθανή τοποθεσία για μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Τα τελευταία χρόνια, η Κροατία έχει δει μια αυξανόμενη δημοτικότητα ως τόπος διακοπών λόγω της γοητείας των μαγευτικών παραλιών και των αρχαίων ορόσημων της, που έχουν φέρει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο στη χώρα. 

Λόγω της μοναδικής μορφής καρδιάς του και της έλξης διασημοτήτων, το Galesnjak είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον ως μια πιθανή ευκαιρία ανάπτυξης ακινήτων. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mar Galceran: Η πρώτη βουλευτής με σύνδρομο Down που εκλέχθηκε στην Ισπανία

HerNews ka

9η Μαϊου, «ώρα μηδέν»: Τα 4 σενάρια για τις ανακοινώσεις Πούτιν

Her News

Angelina Jolie: H συγκινητική της ανάρτηση για τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία 

HerNewskl