HerNews.gr
Ελλάδα

Σεισμός στην Τουρκία: Κατάθεση ψυχής από τους ήρωες διασώστες της ΕΜΑΚ

Τις χιλιάδες στιγμές που έγραψαν στις ψυχές τους περιέγραψαν οι ήρωες διασώστες της ΕΜΑΚ που έδωσαν για 24ωρα μάχη κάτω από τα χαλάσματα και κατάφεραν να σώσουν 5 ζωές, ανάμεσα σε αυτές και τριών παιδιών.

Κατάθεση ψυχής από τους ήρωες διασώστες της ΕΜΑΚ. Για όσα αντίκρισαν, για όσα ένιωσαν, για ότι έκαναν.

Για την Αϊρίν και την μικρή Ασουντέ που κατάφεραν να σώσουν, για την Φατιμά που δεν άντεξε, για αυτούς που νίκησαν το θάνατο και για τα παιδιά που τους ζητούσαν βοήθεια μέσα στα χαλάσματα.

Παρά τις δυσκολίες δεν την εγκατέλειψαν στιγμή. Έδωσαν σώμα και ψυχή. Αυτό αποτυπώνεται και στο συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση της 9χρονης Ασουντέ.

Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της, η 9χρονη ζήτα με τρεμάμενη φωνή βοήθεια σφηνωμένη ανάμεσα στα χαλάσματα πολυκατοικίας. Θαμμένη για πάνω από 30 ώρες κάτω από τα συντρίμμια, αντικρίζει σε κατάσταση σοκ τους Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ.

Ως από μηχανής Θεός ο πυραγός Κώστας Νίκας με ειδικά εργαλεία ανοίγει δίοδο, τοποθετεί υποστυλώματα και το κορίτσι βγαίνει σώο στην επιφάνεια. Λίγο αργότερα θα εντοπίσουν λίγα μέτρα μακριά και ένα 10χρονο αγόρι ζωντανό κάτω από τα χαλάσματα.

Η περιγραφή τους συγκλονιστική για το πώς του έδιναν νερό με καλαμάκι καθώς η προσέγγιση ήταν ανέφικτη.

Στιγμές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι άνδρες της ΕΜΑΚ

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Σωκράτης Δούκας λυγίζει… Επτά ημέρες στην κόλαση δεν περιγράφονται εύκολα με λέξεις… Μέσα στα ερείπια, μέσα στα συντρίμμια, μέσα στην απόγνωση ένα μικρό παιδί μόλις 7 ετών του προσφέρει μπισκότα…

Όλοι τους έχουν να διηγηθούν συγκλονιστικές ιστορίες, ιστορίες ζωντανών νεκρών κάτω από τόνους τσιμέντου, αλλά και ιστορίες ηρωισμού και ανθρωπιάς. Κατάφεραν να βγάλουν ζωντανούς από τα χαλάσματα 5 συνανθρώπους μας..τα 3 ήταν ανήλικα παιδιά.

«Ήρωες» οι άνδρες της ΕΜΑΚ

Έδωσαν μάχη. Μάχη με το χρόνο. Μάχη με το ψύχος. Μάχη με τα συναισθήματα. Κάποιες φορές δάκρυσαν, άλλες αγκαλιάστηκαν και έκλαψαν από χαρά. Όλοι εμείς υποκλιθήκαμε και τους χειροκροτήσαμε.

Παιδιά να παίζουν σε παιδική χαρά χαμογελώντας μέσα στην καταστροφή είναι η πιο δυνατή εικόνα που έχει να θυμάται ο επιπυραγός Γιαννόπουλος. Όλοι τους μίλησαν για την δυσκολότερη αποστολή. Εκείνη που τους άλλαξε για πάντα, αλλά και εκείνη που τους όπλισε με ακόμα μεγαλύτερη πείρα και δύναμη για το αύριο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από το HerNews με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τις γυναίκες στη Ναυτιλία

HerNews ka

Μετρό: Ποιοί σταθμοί θα είναι κλειστοί από σήμερα

Her News

Σε πλήρη κινητοποίηση οι μηχανισμοί περιφέρειας και δήμων για την πυρκαγιά στην ΝΑ Αττική

HerNews ka