HerNews.gr
Αφιερώματα

Εθνικό πένθος: Σε ποιες περιπτώσεις κηρύσσεται στην Ελλάδα;

O πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Εθνικό πένθος: Σε ποιες περιπτώσεις κηρύσσεται στην Ελλάδα;

Οι νεκροί που έχουν διαπιστωθεί μέχρι τώρα ήδη 38. Συνεπώς ως πένθος τίθεται από την 1η μέχρι τις 3 Μαρτίου με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Επιπλέον, λόγω αυτού αναβλήθηκε ο ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. 

Μία από τις ερωτήσεις που έχουν προκύψει είναι πως σηματοδοτείται μια χώρα σε εθνικό πένθος και σε ποιες περιπτώσεις κηρύσσεται.

Το εθνικό πένθος είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού συμβάντος, όπως είναι ένα τρομοκρατικό χτύπημα και έχει ως αποτέλεσμα ένα θάνατο ενός σημαντικού ανθρώπου ή πολλών. 

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε πως επιφέρει και μνημονικές δραστηριότητες που παρατηρούνται στην πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούμαστε σε κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις.

Εθνικό πένθος: Σε ποιες περιπτώσεις κηρύσσεται στην Ελλάδα;

Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με την τήρηση σιγής για κάποια λεπτά. Στην Ελλάδα έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος 16 φορές.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ακόμα και ισόβια για τους εμπλεκομένους στην ανείπωτη τραγωδία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Όταν η Κρίστι Άλεϊ ομολόγησε τον πλατωνικό της έρωτα με τον Τζον Τραβόλτα

HerNews ka

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους – Το μήνυμα του ΟΚΑΝΑ

HerNews ka

Τραγωδία της Μαρφίν: 13 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα

HerNews ka