HerNews.gr
Ελλάδα

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ακόμα και ισόβια για τους εμπλεκομένους στην ανείπωτη τραγωδία

Βαρύτατες ποινικές ευθύνες θα αντιμετωπίσουν όσοι βρεθούν να εμπλέκονται στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, που επισύρουν ποινές από πρόσκαιρη κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνώνται μια σειρά από σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως είναι η διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Το αδίκημα που διώκεται ως κακούργημα επισύρει -με βάση την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα- ποινές που αρχίζουν από πρόσκαιρη κάθειρξη 10 ετών και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φτάσουν μέχρι και ισόβια.


Επίσης, ερευνάται και αν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας προκύπτει ενδεχόμενος δόλος, γεγονός που αναβαθμίζει την αξιόποινη πράξη και την καθιστά κακούργημα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης δίνει ήδη εξηγήσεις ο σταθμάρχης, παρουσία εισαγγελέα, ενώ παράλληλα μεταβαίνει επί τόπου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει και την εποπτεία όλης της προανακριτικής διαδικασίας.

Πηγή: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Ρόδο – Συνεχείς μάχες με αναζωπυρώσεις σε τρία μέτωπα

Her News

Βαγγέλης Γκούμας για φωτιά στην Ανάβυσσο: «Έδωσα τον προσωπικό μου για να γλιτώσω το σπίτι μου»

HerNewskl

Οι αργίες του 2022: Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Her News