HerNews.gr
Διεθνή

Μηνύματα στήριξης από ηγέτες σε όλο τον κόσμο για την τραγωδία στα Τέμπη

Όλος ο πλανήτης μετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος της Ελλάδας, καθώς η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη συγκλόνισε δεκάδες ηγέτες του πλανήτη.

Ο ένας μετά τον άλλον. Ευρωπαίοι ηγέτες και όχι μόνο, αποστέλλουν τα συλλυπητήριά τους στη χώρα μας για την απώλεια των 57 ως τώρα ανθρώπων, σε ένα πρωτοφανές δυστύχημα που κάνει το γύρο του κόσμου, μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Συλλυπητήρια από το Λευκό Οίκο

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, η Τζιλ και εγώ στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη και πλήρη ανάρρωση» ανέφερε σε μήνυμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, για να τους εκφράσει την οδύνη του είχε και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν. Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων απέστειλε και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Οδύνη από τις υπερδυνάμεις

«Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους. Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες» τόνισε σε δήλωσή της εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζιπίνγκ.

Τη θλίψη του για τα θύματα εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Τα μηνύματα Ερντογάν σε Κ. Μητσοτάκη και Κ. Σακελλαροπούλου

Εν τω μεταξύ, συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν στο μήνυμά του εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και μεταφέρει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζει ακόμη και ευχές για ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν.

Στήριξη και αλληλεγγύη από όλη τη Μεσόγειο

Τη θλίψη τους για το τραγικό δυστύχημα εξέφρασαν από τις πρώτες ώρες γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία και η Ιταλία. «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων μας γειτόνων σε μια τόσο δύσκολη ώρα για το έθνος τους και συμμετέχουμε μαζί τους στις προσευχές και στα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε στο μήνυμά του ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

Την ίδια ώρα, «η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θέλει να εκφράσει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση της Αθήνας την βαθιά της θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα της περασμένης νύχτας» σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία εξέφρασε «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και η ευχή να αναρρώσουν γρήγορα όλοι οι τραυματίες».

Εμ. Μακρόν και Όλαφ Σολτς δίπλα στους Έλληνες

Από τους πρώτους που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό και με μήνυμα στα Ελληνικά ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τόνισε πως «η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα» και συμπλήρωσε «Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

«Θρηνούμε με τους Έλληνες φίλους μας και η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος σε «τρομακτικά νέα που έρχονται από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα». «Ευχόμαστε στους φίλους Έλληνες καλή δύναμη σε αυτές τις δύσκολες ώρες», κατέληξε ο Γερμανός Καγκελάριος.

Μεσίστιες οι σημαίες στην Κομισιόν

Την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τον ελληνικό λαό εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τις σημαίες στις Βρυξέλλες να κυματίζουν μεσίστιες, ενώ τα συλλυπητήριά τους απέστειλαν από τις πρώτες στιγμές η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. «Η Ευρώπη πενθεί με τους Έλληνες» τόνισε σε ανάρτησή του, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ζελένσκι: Συμμεριζόμαστε τον πόνο

Από τους πρώτους ηγέτες που συλλυπήθηκαν την ελληνική πλευρά -και μάλιστα με μήνυμα στα Ελληνικά- ήταν ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες», κατέληξε ο κ. Ζελένσκι.

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, εξέδωσε και ο Βασιλιάς Κάρολος. «Οι προσευχές και η ειλικρινής συμπαράστασή μας είναι με όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή τη φρικτή τραγωδία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κάρολος.

Λόγια συμπαράστασης και από τους θρησκευτικούς ηγέτες

Λόγια συμπαράστασης και προσευχής εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή και θρησκευτικοί ηγέτες, με πρώτο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προσευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και να ενισχύει τους οικογένειες τους, καθώς επίσης να βοηθήσει για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών. Επίσης, προσευχήθηκε και για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων των δύο πολύνεκρων αυτοκινητικών δυστυχημάτων που συνέβησαν παλαιότερα στην ίδια περιοχή των Τεμπών, ενώ επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντάς της τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ιδίου και της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Επιπλέον, ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την οδύνη του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και προσευχήθηκε «για όλους όσους έπληξε η τραγωδία αυτή», ανακοίνωσε το Βατικανό. «Εμπιστευόμενος τις ψυχές των εκλιπόντων στο στοργικό έλεος του παντοδύναμου Θεού, ο πάπας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες που θρηνούν τους αγαπημένους τους», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος υπουργός Εξωτερικών Πιέτρο Παρολίν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κιμ Καρντάσιαν: Αν σου αρέσει ο Πιτ Ντέιβιντσον είσαι… hot κορίτσι!

Her News

Η αποκάλυψη της Rihanna για τον A$AP Rocky: «Τα παιδιά μου έχουν εμμονή μαζί του»

HerNews ka

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ζητά εκτέλεση όσων βλέπουν… πορνό

HerNews ka