HerNews.gr
Ελλάδα

Τέμπη: Την πόρτα του ανακριτή πέρασε ο 59χρονος σταθμάρχης

Συνοδεία αστυνομικών ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας φτάνει στο Δικαστικό Μέγαρο για να απολογηθεί. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο δικηγόρος θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας Αλέξης Κούγιας , στη μοιραία βάρδια υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης για την αλλαγή των κλειδιών. Μια ώρα και 21 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση, όμως  έφυγε και πήγε στο σπίτι του.

«Στη βάρδια υπήρχαν 2 σταθμάρχες, έπρεπε να είναι εκεί αυτός έφευγε και πήγε στο σπίτι του».

«Όντως υπήρχε και δεύτερος, εάν ήμουν εγώ θα καθόμουνα να φύγει το 62 αλλά αυτό θα το έκανα εγώ», δήλωσε ο Χρήστος Ρέτσινας, πρώην διευθυντής ασφαλείας ΤΡΕΝΟΣΕ.

 «Πιστεύω ότι ο σταθμάρχης δεν ήταν στο σταθμό»

«Ο σταθμός της Λάρισας είχε εξελιγμένη τεχνολογία για να προστατεύει από λάθη. Όλα λειτουργούσαν. Μπροστά του έχει αυτός ο άνθρωπος μια τεράστια οθόνη, όταν έβαλε το τρένο στη λάθος γραμμή, άναψε μπροστά του μια κόκκινη γραμμή και του βάραγε ένα κόκκινο λαμπάκι και βάραγε και ήχος που του έλεγε ότι είναι σε λάθος γραμμή. Επί 12,5 λεπτά δεν κατάλαβε το λάθος», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά.

«Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στο σταθμό, δεν γίνεται διαφορετικά, και η οθόνη λειτουργούσε και τα φανάρια και όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Δεν ήταν η περίπτωση ενός σταθμού που τα συστήματα ήταν χαλασμένα» σημείωσε. Επίσης, εξήγησε ότι πάντα ένας σταθμάρχης βρισκόταν στη Λάρισα και επανέλαβε ότι δεν είναι αλήθεια τα περί διαλυμένου σταθμού», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η εταιρία Hellenic Train, τονίζοντας πως συνεργάζεται στενά με τους διασώστες και τους αρμόδιους  φορείς από τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα.

Η Hellenic Train διευκρινίζει ότι ο κατάλογος των ονομάτων των επιβατών που δόθηκε στις αρχές περιλαμβάνει μόνο τους επιβάτες που είχαν αγοράσει διαδικτυακό εισιτήριο. Στην περίπτωση των επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια στα εκδοτήρια εισιτηρίων, το εισιτήριό τους, αν και αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση, δεν ήταν ονομαστικό.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρία τονίζει ότι προσφέρει με κάθε τρόπο τη στήριξή της στους συγγενείς των θυμάτων.

Η εταιρεία ενημερώνει ότι ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν υπερβαίνει ποτέ τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων. Στους υπεραστικούς συρμούς, όλα τα εισιτήρια αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες θέσεις και, ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως τρόπου αγοράς, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω του εκδοτηρίου ή στο τρένο, ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε για  τις φιάλες που βρέθηκαν στα συντρίμμια των βαγονιών .

Στην ανακοίνωση  της η Hellenic Train, αναφέρει ότι δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου στο τρένο.

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, έγινε σήμερα σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μνημόσυνο για τους νεκρούς του δυστυχήματος του  δυστυχήματος στα Τέμπη.  Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε μνημόσυνό και στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στον ανακριτή ο σταθμάρχης

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκινήσει η απολογία του σταθμάρχη. Ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11 το πρωί αλλά καθυστέρηση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος μέσα στο δικαστικό Μέγαρο.

Ο σταθμάρχης αναμένεται να καταθέσει πως αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί αλλά και αν επισημάνει τα προβλήματα με τις δικλείδες ασφαλείας.

Δικηγόροι επιβατών έφτασαν στο δικαστικό Μέγαρο και επέμενα πως ο σταθμάρχης είχε «στήσει» γλέντι το μοιραίο βράδυ, κάτι που βέβαια έχει διαψευστεί από εργαζομένους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στο νοσοκομείο η Πάολα: Αποκλειστικές πληροφορίες του HerNews

HerNews ka

Δολοφονία στα Δερβενοχώρια – Εκτέλεσαν με 15 σφαίρες τον βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρο

Her News

Βασίλης Γκουρούσης: Αποφυλακίστηκε μετά από 14 μήνες o σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη

Her News b