HerNews.gr
Beauty

Foundation Vs BB Cream & CC Cream: Ποια η διαφορά τους & ποιο είναι καλύτερο για εσένα;

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι που φορούν μακιγιάζ, ένα καλό προϊόν με καλά συστατικά  είναι το κλειδί για να πετύχετε το ιδανικό σας φινίρισμα και να δημιουργήσετε τη βάση για την πλήρη εμφάνισή σας.

Ωστόσο, καταλαβαίνουμε αν είστε λίγο μπερδεμένοι όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε foundation , BB cream , CC cream και ενυδατική κρέμα με χρώμα. Ακόμη και το να βρείτε τη σωστή απόχρωση, το επίπεδο κάλυψης και το φινίρισμα μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Το να γνωρίζεις ποια εμφάνιση θέλεις θα σε βοηθήσει στην επιλογή του σωστού προϊόντος, όπως και το να γνωρίζεις τον τύπο του δέρματός σου στην επιλογή του φινιρίσματός του.

Τι είναι η BB Cream;

Η BB cream – συντομογραφία του “beauty balm” ή “blamish balm” – είναι ένα προϊόν χροιάς με πρόσθετα οφέλη για την εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και τη διόρθωση των κηλίδων. Είναι πιο ελαφρύ σε κάλυψη από τα τυπικά foundation, αλλά πιο παχύρρευστο από μια έγχρωμη ενυδατική κρέμα – η οποία είναι πραγματικά η καλύτερη και των δύο κόσμων, αν αναζητάτε κάλυψη και εξομάλυνση του τόνου του δέρματός σας χωρίς βαριά υφή. 

 Oι κρέμες BB μπορούν επίσης να προσφέρουν οφέλη στην περιποίηση της επιδερμίδας: Αν και συχνά περιέχουν αντηλιακό, τα βασικά συστατικά τους είναι αντιοξειδωτικά , τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και τη ρύπανση που προκαλεί βλάβες.
Από την άλλη πλευρά, οι κρέμες BB έχουν χώρο να αναπτυχθούν στο εύρος των αποχρώσεων. Ενώ πολλές μάρκες φτιάχνουν πλέον foundation με 40 ή περισσότερες επιλογές αποχρώσεων, οι κρέμες BB είναι συνήθως διαθέσιμες μόνο σε λίγες αποχρώσεις.

Για να εφαρμόσετε κρέμα BB, ταμπονάρετε μια μικρή ποσότητα στο μέτωπο, τα μάγουλα, τη μύτη και το πηγούνι σας και μετά απλώστε την με τα δάχτυλα σας, ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή ένα πινέλο βάσης.

Τι είναι το CC Cream;

Η κρέμα CC – συντομογραφία του “color corrective” ή “color control” – βοηθά στην κάλυψη του ανομοιόμορφου τόνου και της υπερμελάγχρωσης με πρόσθετα συστατικά που καταπραΰνουν την ερυθρότητα και προάγουν τη λάμψη. Οι κρέμες CC έχουν πιο ελαφριά υφή από τις κρέμες BB, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπουν μια κάλυψη σαν βάση. Αν σας αρέσει η ιδέα μιας κρέμας BB αλλά έχετε κάποια προβλήματα δέρματος όπως αποχρωματισμό ή ερυθρότητα, δοκιμάστε μια κρέμα CC. “Έχει ιδιότητες διόρθωσης χρώματος που μπορούν να το κάνουν να ταιριάζει καλύτερα σε άτομα που χρειάζονται λίγη περισσότερη ισορροπία χρωμάτων.”

Όπως και η κρέμα BB, πιθανότατα θα βρείτε μόνο μερικές αποχρώσεις για να διαλέξετε με τις κρέμες CC, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε ως το κύριο προϊόν της επιδερμίδας σας είτε ως primer που διορθώνει το χρώμα κάτω από το foundation για περισσότερη κάλυψη. 

Foundation εναντίον BB Cream και CC Cream

Εάν η κάλυψη είναι η προτεραιότητά σας, το foundation μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας, καθώς λειτουργεί για να βελτιώσει τον τόνο του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις κηλίδες και άλλα θέματα.

Ενώ το foundation είναι πιο παχύρρευστο από τις ενυδατικές κρέμες με χρώμα, τις κρέμες BB και τις κρέμες CC, η ομορφιά αυτού του βασικού προϊόντος είναι ότι διατίθεται σε μεγάλη γκάμα συνθέσεων, από ελαφριά έως μεσαία έως βαριά.

Επιπλέον, είναι πιθανό να έρχονται σε μια ευρύτερη γκάμα αποχρώσεων για όλους τους διαφορετικούς τόνους δέρματος, με διάφορες φόρμουλες ιδανικές για καθημερινή κάλυψη ή ειδικές περιστάσεις.

Το foundation έχει πολλά επίπεδα κάλυψης, από ελαφρύ έως πλήρες, αλλά ακόμα και το πιο ελαφρύ έχει περισσότερη κάλυψη από τις κρέμες με χρώμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε διάφορα φινιρίσματα που ταιρίαζουν στον τύπο δέρματος σας.

Εάν έχετε μικτό ή κανονικό δέρμα που δεν παραμορφώνει ούτε λιπαρό ούτε ξηρό, ένα σατινέ φινίρισμα είναι μια καλή ενδιάμεση επιλογή. Για όσες έχουν λιπαρό δέρμα, μια ματ βάση με πληρέστερη κάλυψη μπορεί να ελέγξει την παραγωγή λιπαρότητας και να επιτρέψει μεγαλύτερη χρήση.

Αναζητήσετε λέξεις-κλειδιά σε ετικέτες προϊόντων που υπόσχονται παρατεταμένη χρήση (θα επισημαίνονται ως “18ωρη χρήση” ή περισσότερο)—αυτές είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εν κατακλείδι

Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για εσάς εξαρτάται από τον μοναδικό τύπο δέρματος και τους στόχους σας. Εκείνοι που δίνουν προτεραιότητα στην κάλυψη ή θέλουν πολλές επιλογές κάλυψης και φινιρίσματος μπορεί να προτιμήσουν το foundation, ενώ οι κρέμες BB είναι ιδανικές για ελαφριά κάλυψη με πρόσθετα οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας.

Οι κρέμες CC είναι ιδανικές είτε για ελαφριά κάλυψη που εξακολουθεί να εξομαλύνει την υπερμελάγχρωση είτε ως primer για ομοιόμορφη όψη βάσης, ενώ η έγχρωμη ενυδατική κρέμα είναι ένα υβρίδιο περιποίησης δέρματος-μακιγιάζ που είναι υπέροχο αν θέλετε να αγκαλιάσετε μια λαμπερή και υγιής εκδοχή του φυσικού σας δέρματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άννα Πρέλεβιτς: Αυτό το άρωμα φόρεσε την ημέρα του γάμου της!

HerNewskl

Kendall Jenner: Ποιο είναι το αγαπημένο της φθινοπωρινό trend;

HerNewskl

Τύπος Δέρματος: Ποια είναι η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

HerNewskl