HerNews.gr
Σχέσεις

Σχέσεις: Τα λάθη που κάνεις όταν καυγαδίζεις με τον σύντροφό σου

Όλες οι σχέσεις έχουν τις δυσκολίες τους, αφού η καθημερινή τριβή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει προβλήματα. Είναι σύνηθες να υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις μέσα στο ζευγάρι, όμως, κατά τη διάρκεια του καυγά, πολλές φορές λέμε πράγματα που μετά μετανιώνουμε.

Και δεν είναι απίθανο ένας τσακωμός να καταλήξει σε χωρισμό εξαιτίας αυτών των λαθών. Δες τα λάθη που κάνεις όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου και που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τη σχέση σας.

1. Τσακώνεστε για πολλά θέματα ταυτόχρονα

Συχνά,ο τσακωμός ξεκινά για ένα θέμα που ενόχλησε εσένα ή τον σύντροφό σου και ξαφνικά, ξεπετάγονται ένα σωρό ζητήματα που προσπεράσατε και δεν λύσατε στο παρελθόν. Κάτι που σας ενόχλησε πολύ, όμως δεν το συζητήσατε, αργά η γρήγορα θα βγει ξανά στην επιφάνεια.

Τι κάνεις λοιπόν; Δεν επικεντρώνεσαι στο θέμα που σας έκανε να αρχίσετε τον καυγά και να το λύσετε, αλλά βρίσκεις όλα αυτά που σε ενοχλούν από την αρχή της σχέσης και τα «χτυπάς» στον σύντροφό σου.

2. Δεν τον ακούς

Πρέπει πάντα να ακούς και την πλευρά του άλλου. Κι αυτό ισχύει για κάθε σχέση που έχεις στη ζωή σου, είτε ερωτική είτε φιλική. Πρέπει να προσπαθείς να καταλάβεις για πιο λόγο έκανε αυτό που σε ενόχλησε τόσο πολύ και σε έκανε να ξεκινήσεις τον καυγά.

3. Κατηγορείς μόνο τον σύντροφό σου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι να ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στον σύντροφό μας. Δεν βλέπουμε, σχεδόν ποτέ, τα πράγματα αντικειμενικά, έτσι δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικό μας σφάλμα.

Όσο δύσκολο κι αν είναι, ειδικά όταν επικρατεί ο θυμός, πρέπει να αρχίσεις να ακούς τον άλλον για να τον καταλάβεις, όχι απλά για να του απαντήσεις.

4. Μαλώνετε μέσω κινητού

Πλέον, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές συζητήσεις και πολλοί καβγάδες δεν γίνονται face to face. Μέσα από τα μηνύματα όμως, πολλές φορές υπάρχουν παρεξηγήσεις που δε θα υπήρχαν αν μιλάγατε από κοντά.

Ό,τι κι αν έχει γίνει και όσο κι αν θες να τσακωθείς εκείνη τη στιγμή με τον σύντροφό σου, το καλύτερο είναι να περιμένεις να συναντηθείτε και όχι να προσπαθείτε να βρείτε άκρη μέσα από μία συσκευή.

Quiet Quitting: Τι είναι και πώς απειλεί τη σχέση σου

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αγόρια στο Instagram: Τι μας δείχνουν τα προφίλ τους;

Her News b

Σε χώρισε ξαφνικά; Πώς να το διαχειριστείς

Her News

Ελεύθερη σχέση: Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Her News b