HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να κάνετε το σαλόνι σας πιο όμορφο – Απλά και οικονομικά tips!

Τo σαλόνι είναι από τους αγαπημένους μας χώρους για διακόσμηση. Κυρίως λόγω του πόσο εύκολο (και συχνά προσιτό) είναι να μεταμορφώσετε πλήρως τον χώρο με απλούς και γρήγορους τρόπους. Σε αντίθεση με την κουζίνα ή το μπάνιο, όπου περιορίζεστε στο πόσες αλλαγές μπορείτε να κάνετε χωρίς να βγάλετε ντουλάπια και εξαρτήματα, το σαλόνι είναι ένας ανεξάρτητος χώρος που καλωσορίζει τις αλλαγές. 

Ριχτάρια, μαξιλάρια, χαλιά, καθρέφτες, ακόμη και χρώματα βαφής και ταπετσαρίες μπορούν να αλλάξουν όλα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Αν, λοιπόν, μετά από έναν χειμώνα που χαλαρώνετε στο σαλόνι σας θέλετε να αλλάξετε κάτι τόσο πολύ γύρω σας, ήρθε η ώρα για μια ανοιξιάτικη ανανέωση και για να κάνετε το σαλόνι σας πιο όμορφο.

1. Στρώστε και εκτυπώστε σχέδια

 Εμπνευστείτε λοιπόν από αυτόν τον πλούσια διακοσμημένο χώρο και μην φοβάστε να συγκεντρώσετε πολλά διαφορετικά prints σε έναν χώρο. Συχνά αυτό που κάνει τα παραδοσιακά prints να δείχνουν μοντέρνα είναι να δημιουργούν αυτές τις υπέροχες συγκρούσεις και αντιθέσεις.  

2. Ανανεώστε τον συνδυασμό χρωμάτων

Αν ψάχνετε για έναν γρήγορο τρόπο να κάνετε ένα σαλόνι πιο όμορφο, η βαφή είναι μια εύκολη λύση. Και το χρώμα είναι ένας απλός τρόπος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε να δώσετε στο χώρο σας μια ανανέωση. Είναι πιθανόν αυτό που παρατηρείτε περισσότερο σε έναν χώρο και μπορεί να υπαγορεύσει πολλές από τις άλλες σχεδιαστικές αποφάσεις. 

Ειλικρινά, μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε χρωματικό συνδυασμό σαλονιού όμορφο, από απαλά ουδέτερα έως φωτεινά και έντονα κίτρινα. Πραγματικά εξαρτάται από το στυλ και τον χώρο σας.

3. Κάντε το ουδέτερο όμορφο με ενδιαφέροντα σχήματα

Τα ουδέτερα σαλόνια είναι κάτι όμορφο. Ένας πραγματικά ανανεωμένος χρωματικός συνδυασμός που φέρνει μόνο μερικές τονικές αποχρώσεις γίνεται αμέσως κομψός και εκλεπτυσμένος. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε περιορισμένη παλέτα χρωμάτων, το ενδιαφέρον πρέπει να προσελκύεται με άλλους τρόπους, και επειδή το χρώμα δεν μπαίνει, τα σχήματα πρέπει να το κάνουν.
Επιλέξτε γλυπτά που προσθέτουν ενδιαφέρον στο δωμάτιο – καμπυλωτούς καναπέδες, μακριές πολυθρόνες, statement έργα τέχνης που θα προσθέσουν άλλη νότα στο χώρο.

4. Συνδυάστε και ταιρίαξτε στύλ

Οι όμορφοι χώροι είναι συνήθως αυτοί που δεν βγάζουν αμέσως νόημα. Δεν υπάρχει σαφές συνολικό στυλ ή προφανής λογική στο δωμάτιο. Το μάτι πρέπει να αφιερώσει μια στιγμή κοιτάζοντας τον χώρο και αναζητώντας διαφορετικές περιοχές στις οποίες θα εστιάσει. Οι όμορφοι χώροι έχουν βάθος. Και αυτό το βάθος προέρχεται τόσο συχνά από την ανάμειξη και το ταίριασμα διαφορετικών ειδών και κομματιών από διαφορετικές εποχές. 

5. Σχεδιάστε ένα σαλόνι που να σας αντανακλά

Η ομορφιά είναι τελικά στο μάτι του θεατή. Έτσι, ο σχεδιασμός ενός όμορφου καθιστικού καταλήγει σε αυτό που θεωρείτε όμορφο. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας δεν είναι πολύ μοντέρνος στο σαλόνι – οδηγημένος ή να ακουμπάει πολύ σε ένα στυλ (θυμηθείτε τη μίξη για την οποία μιλήσαμε παραπάνω).
Όταν κοιτάτε το σαλόνι σας, θα πρέπει να υπάρχουν πολλές υπενθυμίσεις ότι αυτός είναι ένας χώρος που κατοικείτε και αγαπάτε, με άφθονα κομμάτια της προσωπικότητας σας να ρίχνονται στο χώρο. Χρησιμοποιήστε τις συλλογές σας για να διακοσμήσετε και επιλέξτε έπιπλα που πραγματικά σας μιλάνε. Αυτή η προσέγγιση θα δημιουργήσει ένα όμορφο σαλόνι που έχει επίσης γοητεία και μοναδικότητα. 

6. Επεξεργαστείτε τον φωτισμό σας

Ο φωτισμός είναι ένας απλός τρόπος για να κάνετε ένα σαλόνι πιο όμορφο. Και είναι τόσο σημαντικό να το κάνετε σωστά. Θα μπορούσατε να διαλέξετε τα πιο υπέροχα έπιπλα ή τα πιο μοντέρνα χρώματα, αλλά εάν ο φωτισμός σας είναι απενεργοποιημένος, μπορεί να επηρεαστεί ολόκληρο το δωμάτιο.
Η καλύτερη προσέγγιση για τον φωτισμό του σαλονιού είναι να τον τοποθετήσετε σε στρώσεις.  Η ανάδειξη του φυσικού φωτός και η στρώση του χώρου με φωτιστικά δαπέδου, μενταγιόν ή απλίκες μπορούν να δώσουν ζωή σε ένα δωμάτιο όλη την ημέρα και να δημιουργήσουν έναν ζεστό χώρο κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Υπάρχουν επίσης τόσα πολλά όμορφα σχέδια για να διαλέξετε

Vintage κρεβατοκάμαρα: Διακόσμησε τη με στυλ!

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Πως να διακοσμήσετε μια κουζίνα για την άνοιξη με απλούς & οικονομικούς τρόπους

HerNews ka

Naomi Campbell: Η πολυτελής βίλα του ξακουστού μοντέλου

Her News b

Οργάνωση ντουλάπας: Συμβουλές που θα σας βγάλουν από τη «δύσκολη θέση»

HerNews ka