HerNews.gr
Beauty

Sulfate-free σαμπουάν: Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο;

Sulfate-free σαμπουάν

Tα “χωρίς θειικά άλατα” (sulfate-free) προϊόντα στον χώρο του haircare, η παγκόσμια τάση για πιο φυσικές συνθέσεις και μινιμαλιστικές λύσεις. Ο συγκεκριμένος όρος αναδεικνύει την πολυτέλεια και την ευαισθησία στη φροντίδα των μαλλιών: Tα “χωρίς θειικά άλατα” (sulfate-free) προϊόντα.

Sulfate-free σαμπουάν

Αυτοί οι καθαριστικοί και αφροδισπερσικοί παράγοντες, γνωστοί ως sodium lauryl sulfate (SLS) ή sodium laureth sulfate (SLES), υπάρχουν σε πολλά σαμπουάν και βοηθούν στην απομάκρυνση των ρύπων και της λιπαρότητας από τα μαλλιά, καθώς και στη δημιουργία ενός αφρού που συνδέεται με την πολυτέλεια στο μπάνιο. Ωστόσο, η υψηλή περιεκτικότητά τους μπορεί να αποδυναμώσει τα φυσικά έλαια του τριχωτού του κεφαλιού και της τρίχας, προκαλώντας ερεθισμούς και ξηρότητα.

Sulfate-free σαμπουάν: Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο;

Αυτή η γνώση, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση για φυσικές συνθέσεις, οδήγησε στη δημιουργία των sulfate-free σαμπουάν, έναν καινούργιο τρόπο φροντίδας των μαλλιών που απορρίπτει τη χρήση μη φυσικών συστατικών

Για το ευαίσθητο τριχωτό σας, τίποτα δεν είναι πιο ανακουφιστικό από ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά ή ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες, έχετε ανάγκη μια σύνθεση που θα βοηθήσει τα λέπια της τρίχας σας να κλείνουν, κρατώντας έτσι την πολύτιμη ενυδάτωση εντός της τρίχας και δίνοντας λάμψη στο χρώμα.

Αν κάνετε ισιωτική θεραπεία κερατίνης, τότε είναι απαραίτητο να αλλάξετε σε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα που θα συντηρεί το αποτέλεσμα της λείανσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά συνέπεια, ένα τέτοιο σαμπουάν αποτελεί αναμφίβολα απαραίτητο εργαλείο φροντίδας για κάθε γυναίκα που προτιμά να φροντίζει την επιδερμίδα και τα μαλλιά της με φυσικές και μινιμαλιστικές συνθέσεις.

Sulfate-free σαμπουάν

Σκέφτεστε να αλλάξετε σε ένα sulfate-free σαμπουάν, αλλά διστάζετε γιατί δεν είστε σίγουρη για το αν μπορεί να καθαρίσει τα μαλλιά σας με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο όπως ένα «κλασικό» σαμπουάν;

Οι ειδικοί στη φροντίδα των μαλλιών διαβεβαιώνουν ότι η απόδοση καθαρισμού των δύο τύπων σαμπουάν είναι ακριβώς η ίδια.

Η μόνη αισθητή διαφορά είναι ότι τα sulfate-free σαμπουάν έχουν πολύ χαμηλό έως καθόλου αφρισμό, κάτι που μπορεί να σας ξαφνιάσει στην αρχή, αφού έχουμε συνηθίσει λανθασμένα να συνδέουμε τον πλούσιο αφρό με την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού και την πολυτέλεια.

Ωστόσο, αυτή είναι μια συνήθεια που μπορεί εύκολα να αλλάξει, ειδικά όταν διαπιστώσετε στην πράξη ότι τα μαλλιά σας είναι πιο υγιή και όμορφα κάθε φορά που τα λούζετε με ένα τέτοιο σαμπουάν.

Λάδι προσώπου- Σέρουμ: Ποια είναι η πραγματική διαφορά τους;

Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Drapping: Η νέα τεχνική στο contouring με την ανάμειξη του ρουζ

HerNewskl

Vanessa Hudgens: Υιοθέτησε την τάση του mermaid μανικιούρ

HerNewskl

Dry Βody Βrushing: Η νέα τάση στην ιεροτελεστία της ομορφιάς!

HerNewskl