HerNews.gr
Παιδί

«Ο έξυπνος βάτραχος και ο χαζούλης κροκόδειλος» – Ένα παραμύθι για παιδιά απο τη Μαριάννα Χρηστίδη

«Ο έξυπνος βάτραχος και ο χαζούλης κροκόδειλος»: Ένα υπέροχο παραμύθι για τη δύναμη της ταμπέλας που αξίζει να διαβάσετε στα παιδιά σας, απο τη Μαριάννα Χρηστίδη!

Άλλη μια μέρα ξημερώνει στην όμορφη λίμνη και τα ζωάκια αρχίζουν να ξυπνάνε. Χασμουριούνται, τεντώνονται και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη μέρα τους.

Ο Τόμι ο βάτραχος όταν ξυπνάει πίνει το γάλα του και τρώει τις νόστιμες τηγανίτες της μαμάς του. Σήμερα μάλιστα άλειψε όχι μόνο με μέλι όπως κάνει κάθε πρωί, αλλά και με μαρμελάδα και ήταν πεντανόστιμες!

Ο βατραχάκος είναι έτοιμος για το σχολείο. Του αρέσει πολύ το σχολείο γιατί η δασκάλα του και οι συμμαθητές του του λένε συνέχεια πόσο έξυπνος είναι και πως παίρνει πάντα τους καλύτερους βαθμούς.

Δίπλα από το βατραχακό μένει ο Μέμο ο κροκόδειλος. Ο Μέμο αφού πιεί ένα ποτήρι φυσικό χυμό ρόδι μετά τρώει για πρωινό γάλα με δημητριακά. Είναι το αγαπημένο του πρωινό! Ο Μέμο είναι έτοιμος και αυτός για το σχολείο και βρίσκει στο πεζοδρόμιο τον Τόμι να τον περιμένει να πάνε μαζί στο σχολείο.
Ο κροκοδειλάκος χαίρεται πολύ να πηγαίνει στο σχολείο γιατί μαθαίνει νέα πράγματα κάθε μέρα. Οι συμμαθητές του τον φωνάζουν συνέχεια αφηρημένο, χαζούλη και ξεχασιάρη, αλλά ο Μέμο δεν σταματά να προσπαθεί να μάθει όσα πιο πολλά μπορεί!

Στην τάξη επικρατεί απόλυτη ησυχία.

Είναι η ώρα των Μαθηματικών και σήμερα η δασκάλα τους μαθαίνει την πρόσθεση και την αφαίρεση. Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για το σχόλασμα τους βάζει ασκήσεις για το σπίτι.

Αργότερα ο Τόμι αφού γύρισε σπίτι, έφαγε μεσημεριανό και κάθισε να μελετήσει τα μαθήματά του. Προσπαθούσε να λύσει τις ασκήσεις στα Μαθηματικά και δεν τα κατάφερνε με τίποτα. Άρχισε να πανικοβάλλεται.

«Πως γίνεται ο καλύτερος μαθητής της τάξης να μην μπορώ να λύσω τις ασκήσεις μου», αναρωτιόταν.

Ντρέπεται να το παραδεχτεί πως δυσκολεύεται και χρειάζεται βοήθεια από τη μαμά του, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο έξυπνος τελικά. Μετά από πολλή προσπάθεια καταφέρνει να λύσει κάποιες και εύχεται να μην τον ρωτήσει η δασκάλα κάποιες από αυτές που δεν έλυσε.

Στο διπλανό σπίτι ο Μέμο μετά το φαγητό ξεκινάει και αυτός τη μελέτη.

Ξεκινάει από τα Μαθηματικά και καταφέρνει με ευκολία να λύσει όλες τις ασκήσεις. Δεν ήταν σίγουρος αν ήταν σωστές οι λύσεις ή όχι.

«Θα το μάθουμε αύριο στο σχολείο» σκέφτηκε και συνέχισε τη μελέτη των μαθημάτων του.

Την επόμενη μέρα ο Μέμο περιμένει τον Τόμι όπως κάθε πρωί αλλά ο βατραχάκος είναι άφαντος. Αποφασίζει να πάει από το σπίτι του να μάθει τι συμβαίνει. Χτυπάει την πόρτα και του ανοίγει η μαμά του. Τον ενημερώνει πως ο Τόμι είναι κακόκεφος και δεν θέλει να φάει πρωινό.

«Που είναι τώρα» ρωτάει ο Μέμο.

«Έχει κλειστεί στο δωμάτιό του και κλαίει» απαντά η μαμά του, «Αχ Μέμο δεν ξέρω τι να κάνω».

Κάποια στιγμή ο βατραχάκος βγαίνει από το δωμάτιο και λέει πως δεν θέλει να πάει σχολείο γιατί δεν έχει λύσει όλες τις ασκήσεις και οι συμμαθητές του και η δασκάλα θα του πουν πως δεν είναι πια έξυπνος.

«Θα χάσω τον ωραίο μου τίτλο» είπε μετά και ξανάρχισε να κλαίει.

«Καλέ μου φίλε Τόμι θέλω να ξέρεις πως και να έχεις λύσει όλες τις ασκήσεις λάθος για μένα θα είσαι πάντα ο αγαπημένος μου φίλος και θα σε αγαπώ πολύ!» είπε ο Μέμο και συνέχισε λέγοντας πως:

«Εγώ ξέρω τι σημαίνεις για μένα και για μένα είσαι πολύ σημαντικός!».

«Δεν επηρεάζομαι από τις γνώμες των άλλων και συνεχίζω να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Δεν μπορούν να καθορίσουν οι άλλοι την αξία μου. Και όταν χρειάζομαι βοήθεια δεν ντρέπομαι να τη ζητήσω.»

Ο Τόμι αγκάλιασε τον καλό του φίλο και του είπε:

«Σήμερα κροκοδειλάκο μου έμαθες το πιο σπουδαίο μάθημα της ζωής μου! Να προσπαθώ χωρίς να με επηρεάζουν οι ταμπέλες που μας βάζουν οι άλλοι.»

« Ήδη νιώθω πio χαρούμενος με αυτή τη σκέψη! Σε ευχαριστώ πολύ»!

 

Μαριάννα Χρηστίδη,

Γεωπόνος Γ.Π.Α. – MSc Διαχείριση Ποιότητας Ε.Α.Π.

 

 

 

 

 

«Ένας σκύλος σε ένα αγρόκτημα» – Ένα υπέροχο παραμύθι για παιδιά απο τη Μαριάννα Χρηστίδη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει να ξεκινήσει το παιδί σου χορό!

Her News

Τα πιο διασκεδαστικά και οικονομικά hobby για να κάνετε με το παιδί σας!

HerNews ka

Πως να ξαναβρείτε τον εαυτό σας αφού γίνετε μαμά

HerNews ka