HerNews.gr
Beauty

Lip Oil εναντίον Lip Gloss: Ποιες οι διαφορές και σε τι χρησιμεύει το κάθε ένα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του lip oil και του lip glossΣίγουρα έχετε. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της ομορφιάς, υπάρχουν πολλές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο.

 Για παράδειγμα, οι γυαλάδες παρέχουν περισσότερη λάμψη mega watt και έντονο χρωματικό αποτέλεσμα, αλλά συχνά συνοδεύονται από ένα κολλώδες φινίρισμα, ενώ τα ενυδατικά έλαια χειλιών αφήνουν τα χείλη επικαλυμμένα με μια νότα χρώματος και λάμψης. 

Ουσιαστικά, το καθένα προσφέρει μοναδικά οφέλη, καθιστώντας τα απαραίτητα για διαφορετικούς λόγους. Παρακάτω θα μάθουμε περισσότερα για τις αποχρώσεις των lip glosses έναντι των lip oils.

Τι είναι το Lip Oil;

Τα λάδια για τα χείλη είναι πιο ελαφριά από τα lip gloss αλλά πιο βαριά από τα lip balms. Συνήθως, παρασκευάζονται με τουλάχιστον έναν τύπο ελαίου φυσικής προέλευσης ή φυτικής προέλευσης (τα περισσότερα διαθέτουν συνδυασμό δύο έως τριών ελαίων διαφορετικού βάρους για αίσθηση απαλότητας), όπως έλαια καρύδας, αμυγδάλου, αβοκάντο, ηλιόσπορου ή jojoba μαζί με βιταμίνη Ε και υαλουρονικό οξύ. 

Αν και τα έλαια χειλιών μπορεί να προσφέρουν περισσότερη ενυδάτωση και θρέψη από άλλα προϊόντα χειλιών, καθιστώντας τα ιδανικά για ξηρά χείλη, συνήθως δεν έχουν πυκνή χρωστική ουσία και αφήνουν πίσω τους ένα καθαρό χρώμα που μοιάζει με λεκέ. Γι’ αυτό τα έλαια δίνουν στα χείλη σας μια φυσική, ζουμερή όψη. 

Τι είναι το Lip Gloss;

Το Lip gloss δίνει στα χείλη μια γυαλιστερή, σχεδόν βινυλική εμφάνιση. Βοηθά επίσης τα χείλη να φαίνονται πιο σαρκώδη επειδή ο παράγοντας λάμψης είναι πιο έντονος από αυτό που παρέχει το λάδι. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα lip gloss ίσα. 

Μερικά είναι πιο καθαρά, ενώ άλλα είναι πολύ χρωματισμένα και έχουν κηλίδες από γκλίτερ ή ολογραφικές χρωστικές. Το κοινό νήμα μεταξύ των lip gloss είναι το πολυβουτένιο, ένα συστατικό που του δίνει αυτή την παχιά, εξαιρετικά γυαλιστερή όψη.

Οι Ομοιότητες

Συστατικά

Υπάρχει μεγάλη αλληλεπικάλυψη όσον αφορά τις φόρμουλες lip oil και lip gloss. Για αρχή, το υδρογονωμένο πολυϊσοβουτένιο που μαλακώνει το δέρμα και το πολυβουτένιο πυκνωτικό μπορούν να βρεθούν και στα δύο προϊόντα. Αυτό ισχύει επίσης με τα καστορέλαια και τα ορυκτέλαια. Τα φυσικά έλαια είναι επίσης βασικό συστατικό σε πολλά έλαια χειλιών και gloss. 

Ενυδάτωση

Τα βασικά ενυδατικά συστατικά στα περισσότερα έλαια για τα χείλη και γκλος είναι έλαια φυσικής προέλευσης (όπως το αργκάν και η καρύδα) και το υαλουρονικό οξύ. Ωστόσο  τα λάδια για τα χείλη είναι καλύτερα ενυδατικά από τα γυαλιστερά, αλλά κάθε φόρμουλα είναι μοναδική. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα λάδια για τα χείλη ενυδατώνουν περισσότερο από το gloss και το αντίστροφο.

Shine Factor

Τόσο το lip gloss όσο και το lip oil αφήνουν τα χείλη λαμπερά σε διάφορους βαθμούς. Γενικά, το lip gloss θεωρείται ότι παρέχει περισσότερη λάμψη από το lip oil επειδή η φόρμουλα κάθεται στα χείλη. Το λάδι διεισδύει βαθύτερα στα χείλη για να βοηθήσει στην επούλωση και την ενυδάτωση.

Οι διαφορές

Υφή

Τα λιπαντικά για τα χείλη είναι ελαφρύτερα σε βάρος από τα γυαλιστερά. Από την άλλη πλευρά, τα lip gloss διαμορφώνονται με περισσότερα συνθετικά συστατικά, γεγονός που συμβάλλει στην παχύτερη, πιο κολλώδη συνοχή τους.

Τα οφέλη

Τα έλαια χειλιών ενυδατώνουν τα χείλη καθώς τείνουν να εμποτίζονται με θρεπτικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, φυτικά έλαια και βιταμίνη Ε. Δημιουργούν επίσης ένα φράγμα μεταξύ του ευαίσθητου δέρματος των χειλιών και των περιβαλλοντικών παραγόντων. Τα lip gloss συνήθως δεν παρέχουν αυτό το όφελος.

Χρώμα

Το lip gloss αφήνει περισσότερο χρώμα στα χείλη γιατί περιέχει υψηλότερη συγκέντρωση χρωστικής. Από την άλλη πλευρά, τα έλαια για τα χείλη είναι πολύ πιο καθαρά στο χρώμα, δίνοντας στα χείλη σας ένα τέλειο αποτέλεσμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hλιάνα Παπαγεωργίου: Φόρεσε το κραγιόν που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση!

HerNewskl

Beauty Tips: Για μαλλιά, μακιγιάζ και δέρμα

Her News b

50 Shades of Mauve: Η πιο χειμερινή τάση στο μανικιούρ

HerNewskl