HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Βελτιώνεται από τη Μεγάλη Τρίτη- Τι προβλέπουν οι Μετεωρολόγοι

Την Μ. Τρίτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν, αλλά δεν θα επηρεάσουν πλέον όλη τη χώρα, καθώς ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας σταδιακά θα βελτιώνεται.

Άστατος θα είναι κατά διαστήματα ο καιρός στο Αιγαίο, με ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη και το βράδυ και στην Κάρπαθο. Το φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στην περιοχή του Αιγαίου και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στα ηπειρωτικά προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές, πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, όπου μέχρι το μεσημέρι θα βρέχει κατά διαστήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες λόγω αστάθειας, ένα ανοιξιάτικο χαρακτηριστικό.

Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 15-18 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 17-18 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Ο βοριάς στο Αιγαίο θα κρατήσει τη θερμοκρασία λίγο πιο χαμηλή, κοντά στους 15-18 και στη βόρεια Κρήτη έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, το βράδυ θα ενισχυθούν στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ. Ενισχυμένοι βοριάδες και στο Αιγαίο με ένταση μέχρι 5-7 μποφόρ.

Αυξημένη θα είναι η συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Αττική, με ασθενείς τοπικές βροχές να σημειώνονται μέχρι αργά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειο 5-6, στα ανατολικά και 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και λίγη παροδική συννεφιά, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού της Θεσσαλονίκης. Στα γύρω ορεινά το μεσημέρι είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-18 βαθμούς Κελσίου , βοριάδες 3-5 τοπικά 6 μποφόρ, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τζόκερ: Ίλιγγος από το «χρυσό» δελτίο των 12 εκατ. στη Λάρισα – Δεν έχει εμφανιστεί ο τυχερός

Her News

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένοι 30 παραθεριστές σε ξενοδοχείο στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου

HerNews ka

Σε πλήρη κινητοποίηση οι μηχανισμοί περιφέρειας και δήμων για την πυρκαγιά στην ΝΑ Αττική

HerNews ka