HerNews.gr
Διεθνή

Δαλάι Λάμα: Σάλος με το βίντεο που τον δείχνει να φιλιέται με ένα αγόρι- Του ζητά να «του ρουφήξει τη γλώσσα»

 Ο Δαλάι Λάμα  αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το βίντεο που τον δείχνει να φιλάει ένα αγοράκι στο στόμα και να του ζητάει να «ρουφήξει τη γλώσσα του» μέσα σε ναό στην Ινδία.

Η σκηνή, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς στα social media «ανάρμοστη» και «αηδιαστική», εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στο Μοναστήρι Ναμγκιάλ στην Νταραμσάλα της Ινδίας.

Στην εν λόγω  εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, παρεβρέθηκαν περίπου 100 μικροί μαθητές, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ινδικού ιδρύματος M3M Foundation.

Ο Δαλάι Λάμα ήταν μέχρι το 1950 ο πολιτικός αρχηγός του Θιβέτ. Θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει στη γη τη ζωντανή ενσάρκωση του Βαδισάτβα Αβαλοκιτέσβαρα, που είναι μια από τις μορφές του Βούδα και συγκεκριμένα η μορφή του ελέους.

Στο παραπάνω βίντεο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ένας από τους μικρούς μαθητές εμφανίζεται να πλησιάζει ένα μικρόφωνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και να ρωτάει τον Δαλάι Λάμα: «Μπορώ να σας αγκαλιάσω;».

Ο 87χρονος Δαλάι Λάμα λέει στον μικρό να πλησιάσει και δείχνοντας το μάγουλό του, ακούγεται να λέει «πρώτα εδώ» και, στη συνέχεια, το παιδί τον φιλάει και τον αγκαλιάζει.

Συνεχίζοντας να κρατάει το αγοράκι, ο Δαλάι Λάμα ακούγεται να λέει «νομίζω και εδώ» και κατόπιν φιλά το αγόρι στο στόμα.

Αμέσως μετά λέει στο αγοράκι: «Και ρούφα τη γλώσσα μου» ακουμπώντας το μέτωπό του στο μέτωπο του μαθητή και βγάζοντας έξω τη γλώσσα του.

Το αγόρι έβγαλε στιγμιαία και τη δική του γλώσσα και τραβήχτηκε. Τότε ο Δαλάι Λάμα γέλασε και τράβηξε προς το μέρος του το αγόρι για μια ακόμη αγκαλιά. Όπως σημειώνει η Guardian, με τη σκηνή γέλασαν και άλλοι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση. 

Σύμφωνα με το BBC,  το να βγάλει κανείς τη γλώσσα του έξω από το στόμα μπορεί να είναι και «μορφή χαιρετισμού» στο Θιβέτ. 

Η δημόσια συγγνώμη του Δαλάι Λάμα

Μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στα social media το συμβάν, το γραφείο του Δαλάι Λάμα εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη για όσα συνέβησαν σε εκείνη την εκδήλωση και κάνοντας λόγο για ένα αθώο πείραγμα.

«Η αυτού αγιότητά του επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του, καθώς σε στους πολυάριθμους φίλους του ανά την υφήλιο, για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του. Η αυτού αγιότητά του συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμα και δημόσια και μπροστά στις κάμερες. Αισθάνεται άσχημα για το περιστατικό».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Πηγαίνει στο γυμναστήριο με την Birkin τσάντα της αξίας 200.000 δολαρίων

HerNews ka

Κέιτ Μίντλετον: Βασιλικός ειδικός αποκαλύπτει από τι είδος καρκίνου πάσχει

HerNews ka

Κέιτ Μίντλετον: «Σπάει» τη σιωπή της με δήλωση για την επεξεργασμένη φωτογραφία

HerNews ka