HerNews.gr
Beauty

Καστορέλαιο: Βοηθάει πραγματικά στο να μεγαλώσουν οι βλεφαρίδες;

Ενώ μερικοί έχουν την τύχη να γεννηθούν με βλεφαρίδες έτοιμες για κάμερα, υπάρχουν και άλλοι που στρέφονται σε ορούς, συμπληρώματα και συστατικά που προκαλούν ανάπτυξη για να ενισχύσουν τη γραμμή των βλεφαρίδων. Το καστορέλαιο, ειδικότερα, περιλαμβάνεται συνήθως στις συστάσεις για την ανάπτυξη των βλεφαρίδων λόγω της ικανότητάς του να επηρεάζει την ανάπτυξη των μαλλιών και των φρυδιών.

Ωστόσο, ενώ το καστορέλαιο χρησιμοποιείται συνήθως στο τριχωτό της κεφαλής και στα φρύδια, πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον προφυλάξεις κατά την εφαρμογή του κοντά στην περιοχή των ματιών.

 Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε την αλήθεια σχετικά με τη χρήση καστορέλαιου για να βοηθήσετε τις βλεφαρίδες να αναπτυχθούν.

Τι είναι το Καστορέλαιο;

 Το καστορέλαιο  είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη θεραπεία για μια σειρά από παθήσεις και έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά σε μια σειρά από πολιτισμούς ως φυσική θεραπεία του δέρματος. Το καστορέλαιο παράγεται με συμπίεση των σπόρων του φυτού καστορέλαιου, το οποίο εξάγεται συνήθως από την Ινδία.  Το καστορέλαιο είναι απαραίτητο για την παγκόσμια εξειδικευμένη χημική βιομηχανία επειδή είναι η μόνη εμπορική πηγή υδροξυλιωμένου λιπαρού οξέος. Είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος. Για να κατανοήσετε ποια οφέλη μπορεί να έχει το καστορέλαιο για τις βλεφαρίδες, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς αλληλεπιδρά με το δέρμα και τα μαλλιά. 

Βοηθά το καστορέλαιο στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων;

Η απάντηση είναι όχι όσον αφορά την ενεργοποίηση της πραγματικής νέας ανάπτυξης. Αν και το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση των βλεφαρίδων σας και να μειώσει τον κίνδυνο σπασίματος, δυστυχώς, δεν θα κάνει τις βλεφαρίδες να αναπτυχθούν πιο γρήγορα ή πιο πυκνές από το κανονικό.

Ενώ το καστορέλαιο μπορεί να μην ενεργοποιεί άμεσα την ανάπτυξη νέων βλεφαρίδων, μπορεί όμως να επηρεάσει έμμεσα την ανάπτυξη βελτιώνοντας το περιβάλλον ανάπτυξης και την υγεία των βλεφαρίδων σας.

 Στην πραγματικότητα, το καστορέλαιο έχει πολλές ιδιότητες που ωφελούν τις βλεφαρίδες, οι οποίες μπορεί να το κάνουν μια εξαιρετική προσθήκη στην τρέχουσα ρουτίνα ομορφιάς σας:

  • Βαθιά ενυδάτωση: Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα λιπαρό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος. Αυτά τα λιπαρά οξέα μπορούν να ωφελήσουν την υγεία και την επούλωση του δέρματος και των βλεφαρίδων.
  • Αποτρέπει τη διαεπιδερμική απώλεια νερού: Το καστορέλαιο δρα ως μαλακτικό, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της εξάτμισης του νερού από το δέρμα. Επίσης σφραγίζει την υγρασία και αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση, προστασία και προβολή της καλύτερης ανάπτυξης των βλεφαρίδων.
  • Αποτρέπει το σπάσιμο: Οι βλεφαρίδες συχνά παραμελούνται. Η αφυδατωμένη πρωτεΐνη κερατίνης υποβάλλεται σε αδυναμία και σπάσιμο, κάνοντας τις βλεφαρίδες να φαίνονται άτονες, πιο κοντές και πιο λεπτές. Το καστορέλαιο βοηθά στη σφράγιση της υγρασίας, κάτι που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε πιο πυκνές βλεφαρίδες.
  • Αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Το καστορέλαιο προσφέρει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η έρευνα έχει υποστηρίξει τις μικροβιοκτόνες και μυκητοκτόνες επιδράσεις του καστορέλαιου, καθώς η ρικίνη και το ρικινελαϊκό οξύ που υπάρχουν στο λάδι προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής και τον άξονα των μαλλιών από μυκητιασικές και μικροβιακές λοιμώξεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σας αυτό το καλοκαίρι

HerNewskl

Οι αφέλειες κάνουν ξανά την εμφάνισή τους!

HerNewskl

Copper Glam: Το ιδανικό μακιγιάζ για το βράδυ των Χριστουγέννων

HerNewskl