HerNews.gr
DECORNEWS

Αποσμητικά χώρου: Φυσικές ιδέες DIY για να μοσχοβολάει πάντα το σπίτι σας!

Οι μυρωδιές είναι παντού στο σπίτι μας και μερικές φορές δεν είναι πολύ φρέσκες. Τι κάνετε με μια κουζίνα που μυρίζει ψάρι και σκόρδο; Ή ένα μπάνιο που δεν μυρίζει σαν μπουκέτο τριαντάφυλλα;

Προτού αναζητήσετε ένα αποσμητικό χώρου που μπορεί να περιέχει δυνητικά επιβλαβή συστατικά για εσάς και τον πλανήτη (και ναι, ακόμη και μερικά από τα λεγόμενα “φυσικά” αποσμητικά χώρου είναι επίσης ανησυχητικά), πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα μόνοι σας.

Ακολουθούν οι κορυφαίες ιδέες και συνταγές για φυσικά  αποσμητικά χώρου που είναι εύκολες, οικονομικές, αποτελεσματικές και χρησιμοποιούν απλά υλικά που βρίσκονται συχνά στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Μερικοί μπορεί να απαιτούν μια βόλτα στο κατάστημα, αλλά αξίζουν τον κόπο για να καταπολεμήσουν τις δυσάρεστες οσμές και να διατηρήσουν το σπίτι σας φρέσκο.

Έλαια διαχυτή αρωματοθεραπείας

διαχύτης αρωματοθεραπείας

Η διάχυση αιθέριων ελαίων , πολλά από τα οποία έχουν αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητες, θα βοηθήσει όχι μόνο στο να φρεσκάρει τον αέρα, αλλά και να τον καθαρίσει.  Απλώς βράστε μια κατσαρόλα με νερό, κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο, όπως λεμόνι ή ευκάλυπτο. Το άρωμα των ελαίων θα εμποτίσει όλο το δωμάτιο. 

Καφές

κατακάθι και κόκκους καφέ
 

 Είτε τον αλέσετε, είτε τον ψήσετε, η μυρωδιά του είναι βέβαιο ότι θα ζωντανέψει τις αισθήσεις σας και θα απορροφήσει μυρωδιές, όπως κρεμμύδια και σκόρδο. Δοκιμάστε να απλώσετε μερικά μπολ με φρέσκο ​​αλεσμένο καφέ. Ή, προτού οι άσχημες μυρωδιές, όπως τα σκουπίδια, επηρεάσουν ολόκληρο το δωμάτιο, τοποθετήστε υπολείμματα καφέ στο κάτω μέρος μιας νέας σακούλας σκουπιδιών.

Αποξηραμένο ποτ πουρί βοτάνων

ποτ πουρί

Δημιουργήστε ένα ευχάριστο ποτ πουρί με ένα μείγμα από όμορφα αποξηραμένα λουλούδια, αρωματικά βότανα και αιθέρια έλαια που σίγουρα θα αρωματίσουν κάθε δωμάτιο. 

Φρέσκα φυτικά μπουκέτα

ανθοδέσμες

Δώστε ένα άρωμα λουλουδιών σε κάθε δωμάτιο, τοποθετώντας φρεσκοκομμένα βότανα, όπως γεράνι, μέντα, δεντρολίβανο και λεβάντα, σε δεμένα μπουκέτα ή σε μικρά βάζα με μπουμπούκια. Είναι ιδιαίτερα ελκυστικά όταν τοποθετούνται σε μονές ομάδες (π.χ. τρεις ή πέντε) σε ένα τραπέζι τραπεζαρίας.

Φυτά εσωτερικού χώρου

οικιακά φυτά ως αποσμητικό χώρου
 

Τι πιο οικολογικό από τα φυτά εσωτερικού χώρου; Αρκετά διαφορετικά φυτά καθαρίζουν τον αέρα μειώνοντας τα αλλεργιογόνα και τους ρύπους εσωτερικού χώρου. 

Μπάλες Pomander

μπάλες pomander
 

Γίνετε δημιουργικοί και ανακαλύψτε τη διασκέδαση του να φτιάχνετε αυτή την πανάρχαια τεχνική φρεσκάρισης του δωματίου, όπου κρεμάτε ωριμασμένα, αποξηραμένα πορτοκάλια γεμάτα με γαρίφαλο. Τα πορτοκάλια pomanders μπορούν επίσης να κρεμαστούν στο ντουλάπι ή στην ντουλάπα ως αποτρεπτικά παρασίτων λόγω των χημικών συστατικών στα μπουμπούκια του γαρίφαλου.

Ποτ πουρί που σιγοβράζει

κατσαρόλα με άρωμα που σιγοβράζει
 

 Καθώς τα αιθέρια έλαια απελευθερώνονται από τα εσπεριδοειδή και τα μπαχαρικά, οι αντισηπτικές τους ιδιότητες θα απολυμάνουν φυσικά τον αέρα και οι συνταγές είναι απλές. Λίγα εσπεριδοειδή , κανέλα, γαρίφαλο, γλυκάνισος και βράσιμο σε ένα κατσαρολάκι!

Ξύδι

σπρέι με αρωματικό ξύδι

Απολυμάνετε τα βακτήρια και τον αέρα φυσικά με ξύδι. Γεμίστε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού με ένα μέρος λευκό ξύδι σε τέσσερα μέρη νερό και ψεκάστε το στον αέρα για να φρεσκάρετε οποιοδήποτε δωμάτιο. Εναλλακτικά, τοποθετήστε ένα μπολ με ξύδι στην κουζίνα για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές του μαγειρέματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να ανοίξετε ένα καπάκι από βάζο που δεν ανοίγει: Συμβουλές και τεχνικές

HerNews ka

Δημιουργήστε στο σπίτι σας την ιδανική γωνία για να πίνετε τον καφέ σας

HerNews ka

Εφηβικό δωμάτιο: Δημιουργική διακόσμηση

Her News