HerNews.gr
DECORNEWS

Πρέπει τα μαξιλάρια να ταιριάζουν με τον καναπέ; – Το κόλπο που θα κάνει το σαλόνι σας πιο μοντέρνο

Πολλοί πιστεύουν όσον αφορά το χρώμα, ότι τα μαξιλάρια δεν πρέπει να είναι ίδια με τον καναπέ, προτιμώντας ένα χρώμα μαξιλαριού που συμπληρώνει και κάνει αντίθεση με την απόχρωση του καναπέ. Πορτοκαλί σε μπλε καναπέ για παράδειγμα, ή ανοιχτό ροζ σε φασκόμηλο πράσινο καναπέ. 

Άλλοι όμως πιστεύουν ότι η εμφάνιση συνδυασμού και ταιριάσματος μπορεί εύκολα να γίνει ξεπερασμένη και για μια πιο κομψή, εκλεπτυσμένη εμφάνιση, το να ταιριάξετε το χρώμα του μαξιλαριού σας στον καναπέ σας είναι ο καλύτερος τρόπος. 

Δεν έχει να κάνει μόνο με το χρώμα, καθώς ακόμη και τα μαξιλάρια που ταιριάζουν με τον καναπέ σας προκαλούν επίσης ερωτήσεις σχετικά με το ύφασμα και ακόμη και το σχήμα. 

Ταιριάξτε το χρώμα του καναπέ σας με τα μαξιλάρια σας

Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να επιλέξετε μαξιλάρια που ταιριάζουν με το χρώμα του καναπέ σας, είναι ότι φέρνουν την άψογη και την επίσημη κομψότητα στο σαλόνι σας. Σκεφτείτε τον τύπο του στυλ εσωτερικού σχεδιασμού του σπιτιού σας. Είναι ένα επίσημο μπροστινό δωμάτιο ή ένα χαλαρωτικό, μινιμαλιστικό σχέδιο; Αν ναι, σκεφτείτε να διατηρήσετε το χρώμα ίδιο με τον καναπέ για να ενοποιήσετε πραγματικά τον χώρο. 

Για μια χαλαρωτική χρωματική παλέτα, επιλέξτε μια απόχρωση για τον καναπέ σας που είναι τονικά πιο σκούρα από τον τοίχο.

Συνδυάστε την υφή των μαξιλαριών με το υλικό του καναπέ

Για ομοιόμορφη εμφάνιση, το ύφασμα μαξιλαριού που ταιριάζει με το υλικό του καναπέ σας μπορεί να φέρει συνοχή στο δωμάτιό σας. Το ίδιο υλικό μαξιλάρι και καναπέ λειτουργεί καλά εάν αγκαλιάζετε τον συνδυασμό χρωμάτων που συνδυάζονται. Για παράδειγμα, κάτι σαν σκούρο μωβ σε σιωπηλό τόνο του κίτρινου θα λειτουργήσει καλύτερα όταν είναι και τα δύο το ίδιο υλικό, για παράδειγμα βελούδο. Ένα άλλο υλικό μπορεί να είναι πολύ συντριπτικό και οπτικά ενοχλητικό.

Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι σε σχήμα που “αντανακλά” τον καναπέ

Ένας καναπές είναι ένα γλυπτό κομμάτι και η επιλογή μαξιλαριών που μιμούνται και αντικατοπτρίζουν το σχήμα και τις γραμμές του καναπέ θα σας βοηθήσει να συνδέσετε την εμφάνιση. Τα μαξιλάρια πρέπει να τονίζουν τη γεωμετρία του καναπέ σε υφή και σχήμα. Εμπνευστείτε από τις καμπύλες του καναπέ σας. Αν είναι κάτι πιο άκαμπτο με χαμηλή πλάτη, ένα μακρύ μαξιλάρι θα αντικατοπτρίζει τις γραμμές. Αν έχετε επιλέξει την τάση του κυρτού καναπέ , τα στρογγυλά μαξιλάρια ή οτιδήποτε σφαιρικό θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε την καλλίγραμμη εμφάνιση. 

Παίξτε με διαφορετικούς τόνους μαξιλάρια από την ίδια “οικογένεια χρωμάτων”

Ένας συνδυασμός χρωμάτων, καναπέ και μαξιλαριού που ταιριάζουν δεν σημαίνει πάντα τολμηρά αντικρουόμενα βασικά χρώματα.  Σκεφτείτε για παράδειγμα το καφέ σε όλες τις αποχρώσεις του. Σε έναν μπεζ καναπέ, μπορεί να θέλετε να πάτε έναν ή δύο τόνους πάνω ή κάτω από αυτή τη συγκεκριμένη απόχρωση του καφέ. Επειδή οι αποχρώσεις είναι όλες από την ίδια οικογένεια, τα χρώματα θα συνεργαστούν όμορφα

Αγκαλιάστε το pop color με χρώμα του καναπέ που κάνει αντίθεση

Επιλέξτε έναν ζωντανό συνδυασμό που σας μιλάει πραγματικά. Σκεφτείτε σκούρα πορτοκαλί μαξιλάρια σε ένα σκούρο γαλάζιο βελούδο, φωτεινά μπλε μαξιλάρια σε έναν κρεμώδη καναπέ. Τολμήστε να είστε διαφορετικοί και θα τον τονίσετε  ως το κεντρικό στοιχείο του δωματίου. 

Μοτίβο στο μοτίβο με μαξιλάρια

Τέλος, το μοτίβο σε μοτίβο είναι μια τολμηρή εμφάνιση και αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο στον κόσμο των εσωτερικών χώρων. Οι σχεδιαστές επιλέγουν καναπέδες με έντονα σχέδια και τους αναμιγνύουν με μαξιλάρια που κάποτε θα θεωρούνταν σύγκρουση. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα πιο σύγχρονα χρώματα για τον καναπέ σας

Her News

6 ιδιοφυείς τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά βάζα κεριών

HerNews ka

Χαρούκι Μουρακάμι: Μια βιβλιοθήκη αφιερωμένη στο έργο του

Her News