HerNews.gr
DECORNEWS

6 ιδιοφυείς τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά βάζα κεριών

Αναζητάτε δημιουργικούς τρόπους για να ανανεώσετε τα παλιά βάζα κεριών; Αυτές τις μέρες, τα κεριά τοποθετούνται συχνά σε βάζα που είναι εξίσου όμορφα με τα ίδια τα αρώματα, καθιστώντας δύσκολο να ρίξετε το άδειο βάζο στα σκουπίδια αφού το κερί έχει καεί μέχρι το φυτίλι.

Το να δώσετε νέα ζωή σε ένα παλιό βάζο κεριών δεν είναι απλώς βιώσιμο – είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να μεταμορφώσετε ένα κερί που ήταν ένα συναισθηματικό δώρο (ή μια πολυτέλεια) σε ένα για πάντα διακοσμητικό κομμάτι.

Για να σας βοηθήσουμε να εμπνευστείτε για το πώς να επαναφέρετε τα παλιά βάζα κεριών με τον καλύτερο τρόπο, διαβάστε παρακάτω τις ιδέες μας. Από θήκες για τα πινέλα μακιγιάζ μέχρι τα πιατάκια του κουταλιού του καφέ, αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να δώσετε νέα ζωή στα παλιά σας βάζα κεριών.

Αποθήκευση μπάνιουπινέλα μακιγιάζ και προϊόντα περιποίησης αποθηκευμένα σε παλιά βάζα για κεριάΣυχνά έχουν το τέλειο μέγεθος για να στριμώξουν μικρότερα είδη περιποίησης όπως lip gloss, βαμβάκια μπατονέτες ή πινέλα μακιγιάζ. Εάν δεν έχετε κλειστό ντουλάπι αποθήκευσης στο μπάνιο σας, δοκιμάστε να ομαδοποιήσετε βάζα κεριών σε ένα δίσκο με μερικά άλλα αντικείμενα, όπως μπουκάλια αρωμάτων ή φρέσκα ή ψεύτικα λουλούδια. Ένας δίσκος με φινίρισμα θα δώσει στα βάζα με τα κεριά σας περισσότερη παρουσία, κάνοντάς τα να μοιάζουν περισσότερο με σκόπιμη διακόσμηση.

Αποθήκευση καφέ και τσαγιού

ανακυκλωμένο γυάλινο βάζο κεριών γεμάτο με χαλαρό τσάι σε ξύλινο τραπέζιΌπως γνωρίζει οποιοσδήποτε γνώστης του καφέ, η παρασκευή καφέ απαιτεί πολλά διαφορετικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων κουταλιών για τη μέτρηση των κόκκων και της ζάχαρης. Όταν λείπουν συρτάρια στην κουζίνα σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τον καφέ που φτιάχνετε σπίτι σας, τοποθετώντας ένα παλιό βαζάκι με μικρά κουτάλια δίπλα στην καφετιέρα σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο ψηλό και στενό βάζο για αυτό το σκοπό. Πιο πολύ δελεάζεστε από το τσάι παρά τον καφέ; Κρύψτε μερικά φακελάκια σε βάζα κεριών με καπάκι.

Αποθήκευση ειδών γραφείου

Παλιά βάζα κεριών που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση προμηθειών γραφείουΑκόμα κι αν εργάζεστε κυρίως στο διαδίκτυο, ένα γραφείο στο σπίτι εξακολουθεί να απαιτεί μερικά βασικά για να λειτουργεί ομαλά, όπως στυλό, φορτιστές και καλώδια. Διατηρήστε το καπάκι ανοιχτό ή κλειστό, καθώς τα βάζα κεριών με καπάκι θα προσθέσουν περισσότερη στιλπνότητα, ενώ τα χωρίς καπάκι μπορούν να παρέχουν ευκολότερη πρόσβαση στα εργαλεία σας.

Αποθήκευση προμηθειών χειροτεχνίαςΠινέλα ζωγραφικής σε ένα παλιό γυάλινο βάζο κεριώνΕίτε έχετε μια ειδική αίθουσα χειροτεχνίας είτε έχετε μετατρέψει μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας, η οργάνωση είναι πρωταρχικής σημασίας όταν πρόκειται για τη χειροτεχνία αντικειμένων. Αποθηκεύστε μαρκαδόρους, πινέλα και ξυλομπογιές μέσα σε ένα βάζο από κερί για να τα διατηρείτε τακτοποιημένα. 

ΒάζοΔύο μοσχεύματα pothos μπαίνουν σε νερό σε ένα μικρό γυάλινο βάζο.Αν και ένα βάζο με κερί δεν μπορεί να φιλοξενήσει ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα με 24 μίσχους, είναι το τέλειο μέγεθος για να τοποθετήσετε μερικές τροφοδοτούμενες ανθίσεις σε ένα κομοδίνο ή ένα τραπεζάκι.

Αποθήκευση βοτάνων και μπαχαρικώνέξι διαφανή γυάλινα βάζα γεμάτα με αποξηραμένα λουλούδια και βότανα σε τσαλακωμένο λινό ύφασμα

Ακόμα κι αν είστε περιστασιακός μάγειρας, είναι απαραίτητο να έχετε μερικά μπαχαρικά στη διάθεσή σας. Ωστόσο, τα μπουκάλια μπαχαρικών που αγοράζονται από το κατάστημα – με το ψηλό, κυλινδρικό τους σχήμα – μπορεί να είναι δύσκολο να αποθηκευτούν σε τυπικά ντουλάπια. Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για αυτό; Παλιά βάζα από κερί.  Τα διαφανή βάζα θα σας επιτρέψουν επίσης να δείτε οπτικά τα μπαχαρικά σας, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο όταν προσπαθείτε να μετρήσετε πότε είναι ώρα για ξαναγέμισμα.

Ανακαίνιση ή ανακατασκευή: Η διαφορά στην αναβάθμιση του σπιτιού σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μουσείο από πλαστικό ανακυκλώθηκε σε δέκα μέρες

Her News

Όλες οι συσκευές που χρειάζονται οι φοιτητές σε ένα νέο διαμέρισμα

HerNews ka

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε ένα σίδερο

HerNews ka