HerNews.gr
Beauty

3 τροφές που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα για υγιέστερα, πυκνότερα και πιο μακριά μαλλιά

Όπως γνωρίζουμε, η διατροφή παίζει επίσης θεμελιώδη ρόλο στην ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα μαλλιά μας αποτελούνται από ένα ζωντανό μέρος, τον βολβό της τρίχας και ένα μη ζωντανό μέρος, την ίδια την τρίχα.

Όταν τα μαλλιά σχηματίζονται και μεγαλώνουν πρέπει να έχουν όλα τα σωστά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες ). Έτσι, για να έχουμε δυνατά, γρήγορα αναπτυσσόμενα μαλλιά, χρειαζόμαστε ένα ισορροπημένο πιάτο με όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

Τι να τρώτε για υγιή μαλλιά;

1. Πρωτεΐνη

Είτε ζωική είτε φυτική, είναι σημαντικό να τρώμε πρωτεΐνη κάθε μέρα, γιατί δεν συσσωρεύουμε αποθέματα και η έλλειψη πρωτεΐνης οδηγεί σε απώλεια μαλλιών. Γι’ αυτό επιλέξτε βιολογικά αυγά, βιολογικό λευκό κρέας και μικρά ψάρια όπως σαρδέλες και σκουμπρί. (λιγότερο πλούσιο σε βαρέα μέταλλα από τον σολομό και τον τόνο, για παράδειγμα).

2. Βιταμίνες και μέταλλα

Τα μαλλιά μας χρειάζονται βιταμίνες και μέταλλα, γι’ αυτό φορτώστε ωμά ή βρασμένα στον ατμό φρούτα και λαχανικά για να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά – ιδανικά διατηρήστε τα τραγανά. Επίσης σκεφτείτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως (ρύζι, κινόα, φαγόπυρο, κεχρί, κ.λπ.), ελαιούχους σπόρους (αμύγδαλα, κάσιους, ξηρούς καρπούς Βραζιλίας κ.λπ.) και όσπρια (ρεβίθια, φακές, φασόλια, …) που είναι πολύ πλούσια σε μέταλλα.

3. Καλά λιπαρά

Με προτεραιότητα τα Ωμέγα 3 (να καταναλώνονται ωμά), πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, πολύ σημαντικά για τη θρέψη των μαλλιών (αλλά και του δέρματος) και την καθυστέρηση της λεύκανσης χάρη στην αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη ισχύ τους. Στην κορυφή της λίστας: λάδι κάνναβης, λάδι λιναρόσπορου, λάδι καμελίνας, λάδι καρυδιού κ.λπ. Το ελαιόλαδο είναι επίσης εξαιρετικό για το μαγείρεμα και μην ξεχνάτε τα μικρά λιπαρά ψάρια, το αβοκάντο και τους ελαιούχους σπόρους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ανάποδο γαλλικό: Βρήκαμε το πιο διακριτικό και κομψό μανικιούρ του 2023

HerNewskl

Selena Gomez: Έκανε το πιο minimal goth manicure

HerNewskl

Σκασμένες φτέρνες: Tips για πιο λεία πέλματα

Her News