HerNews.gr
Ελλάδα

Άρτα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας του βρέφους

Ενώπιον του ανακριτή Άρτας οδηγήθηκε μετά τις 09:00 ο 37χρονος πατέρας που ξέχασε το 5,5 μηνών κοριτσάκι του στο αυτοκίνητο για αρκετές ώρες μόνο του, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο 37χρονος κατηγορείται για δολοφονία από αμέλεια. προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο, σε κατάσταση σοκ, με σκυμμένο το κεφάλι και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, πέρασε την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου Άρτας.

Στα δικαστήρια της Άρτας, το κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο. Από νωρίς το πρωί συγγενείς των δύο τραγικών γονέων και συνάδελφοι τους αναμένουν τις εξελίξεις.

Ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η πρώτη συνάντηση του ζεύγους

Τα προηγούμενα τρία εικοσιτετράωρα οι τραγικοί γονείς νοσηλεύτηκαν σε διαφορετικούς θαλάμους, και σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου Άρτας.

Και οι δυο βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, παρακολουθούνται από ψυχολόγους και ψυχιάτρους και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή.

Ο 37χρονος δεν μπορεί να διαχειριστεί πως το δικό του εγκληματικό λάθος στέρησε τη ζωή στο ίδιο του το παιδί.

Χθες ήταν η πρώτη φορά που οι γονείς αντίκρυσαν ο ένας τον άλλο μετά από επιθυμία της 27χρονης μητέρας. Μία συνάντηση σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Αγκαλιάστηκαν και έκλαψαν για το αγγελούδι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος είπε πως ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά του τον αποσυντόνισε, καθώς τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να πάει επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη. Τότε ήταν που έκανε τη μοιραία λάθος κίνηση.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», δήλωσε ο 37χρονος πατέρας.

«Δύσκολο ένα μωράκι πέντε μηνών και να το ξεχάσεις μέσα στο αυτοκίνητο τόσες ώρες πολύ δράμα»,  ανέφερε η θεία του αδικοχαμένου βρέφους.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το μωρό βασανίστηκε επί ώρες από αίσθημα ασφυξίας και έχασε τη ζωή του αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τη θερμοκρασία να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Η τελευταία πράξη της αδιανόητης τραγωδίας θα γραφτεί αύριο το μεσημέρι με την ταφή του κοριτσιού.

Επειδή ήταν αβάπτιστή, πριν από την τελετή θα διαβαστεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα και θα της δοθεί το όνομα Λυδία – Ελένη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «Κάποιοι έχουν κάνει το #MeToo επάγγελμα»

Her News b

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά

HerNews ka

Σέρρες: Το ξεχωριστό καφέ που εργάζονται άτομα με σύνδρομο Down

HerNews ka