HerNews.gr
Διεθνή

Εκλογές-Τουρκία: Ο εφτάψυχος Ερντογάν και η δεύτερη κάλπη της 28ης Μαϊου

Εκλογές – Τουρκία: Εφτάψυχος στην πιο κρίσιμη στιγμή της πολιτικής καριέρας του… απέδειξε πως είναι ο Ταγίπ Ερντογάν μέσα από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Ο ίδιος έκοψε το νήμα, αλλά δεν τερμάτισε, αφού τον επόμενο πρόεδρο της γειτονικής χώρας θα τον βγάλει η κάλπη της 28ης Μαϊου.

Σε κάθε περίπτωση, σε μία εκλογική βραδιά – θρίλερ ο Ερντογάν βγήκε αλώβητος με φόντο τον καταστροφικό σεισμό και τις αμέτρητες συνέπειές του και τον «βραχνά» της οικονομίας να τον καταδιώκει, εάν και εφόσον δε επικρατήσει στη δεύτερη μονομαχία, τότε θα κληθεί να περπατήσει σε έναν δρόμο στρωμένο… με «αγκάθια».

Εκλογές στην Τουρκία: Τα αποτελέσματα

Ειδικότερα, οΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 49,34% με καταμετρημένο το 98,22% των ψήφων, στον Α΄γύρο των εκλογών για την εκλογή προέδρου στην Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 45,00% των ψήφων αν και οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν «σίγουρο» στην πρώτη θέση έναντι του Ερντογάν.

Σημειώνεται πως το ποσοστό του Ταγίπ Ερντογάν που ξεκίνησε από περίπου 65% στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (14/5), με την ενσωμάτωση του 90% των ψήφων στις 23:00 το βράδυ έπεσε κάτω από το 50%.

Ο επικεφαλής του ανώτερου εκλογικού συμβουλίου της Τουρκίας (YSK, η εθνική εφορευτική επιτροπή), ο Αχμέτ Γενέρ, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 49,49% των ψήφων και ο βασικός αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 44,49%, με το 91,93% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Την ίδια ώρα, σε όλη την τουρκική επικράτεια, ο υποψήφιος πρόεδρος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό-έκπληξη 5,24% και θεωρείται πολύ πιθανό να στηρίξει τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο τέταρτος υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ συγκεντρώνει μόλις το 0,43% των ψήφων και δεν φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα αναλόγως της στάσης που θα κρατήσει έναντι των δύο μονομάχων.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Η εμφάνιση της στο Met Gala συγκρίθηκε με το εξώφυλλο της στο “Playboy” το 2007

HerNews ka

Κέιτ Μος: Αθώωσε τον Τζόνι Ντεπ σε μια κατάθεση 3 λεπτών

Her News

Κόμπι Μπράιαντ: Η τελευταία φανέλα και το σορτς που φορούσε πουλήθηκε για 485.000 δολάρια σε δημοπρασία

HerNews ka