HerNews.gr
Διεθνή

Η Google ξεκινά να… διαγράφει «αραχνιασμένους» λογαριασμούς!

Το δικό της ξεσκαρτάρισμα ξεκινά η Google, καθώς από τον  Δεκέμβριο θα ξεκινήσει να διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς. Συγκεκριμένα θα διαγράφει όσους έχουν ξεπεράσει τα 2 χρόνια χωρίς να έχουν καμία δραστηριότητα.

Η απόφαση πάρθηκε με σκοπό να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και μάλιστα θα διαγραφούν παράλληλα όλα τα αρχεία τους που είναι αποθηκευμένα στις υπηρεσίες Workspace, YouTube και Google Photos.

«Η ανάλυση που κάναμε εσωτερικά έδειξε πως οι παρατημένοι λογαριασμοί είναι κατά 10 φορές πιο πιθανό να μην προστατεύονται από την μέθοδο πιστοποίησης 2 παραγόντων (2FA ή 2SV).

Αυτό σημαίνει πως είναι ευάλωτοι και μπορούν να παραβιαστούν πολύ πιο εύκολα από τους ενεργούς λογαριασμούς με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλες ενέργειες (π.χ. διανομή spam)» σημειώνει η εταιρία στο επίσημο blog της.

Η εταιρία θα ξεκινήσει να αποστέλλει ειδοποιήσεις στους κατόχους αυτών των Google Accounts, οι οποίες θα εμφανίζονται τακτικά μέσα στους επόμενους μήνες.

Να σημειωθεί, όμως, πως δεν θα επηρεαστούν από τη νέα πολιτική της εταιρείας οι λογαριασμοί που ανήκουν σε επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα (π.χ. σχολεία, πανεπιστήμια).

Σε ό,τι αφορά την δραστηριότητα που θα πρέπει να έχει δείξει ένας λογαριασμός Google, αρκεί μια ανάγνωση ή αποστολή email, η χρήση του Google Drive, η παρακολούθηση video στο YouTube, η χρήση του λογαριασμού για sign-in σε κάποια third-party υπηρεσία, το download μιας εφαρμογής από το κατάστημα Google Play Store ή ακόμα και μια αναζήτηση στο Google Search όντας συνδεδεμένος στον λογαριασμό για να θεωρηθεί ενεργός.

Η Google LLC είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών.

Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998, ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία.

Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.[Το 2006, η εταιρία μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Γκούγκλπλεξ.

Πηγή: Ergasia.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Taylor Swift: Το αστείο του παρουσιαστή των Χρυσών Σφαιρών που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκειά της

HerNews ka

Cher: Προσέλαβε 4 άνδρες για να απαγάγουν τον γιό της την ημέρα της επετείου του

HerNews ka

Kylie Jenner: «Είναι μια λανθασμένη αντίληψη ότι έχω κάνει τόση επέμβαση στο πρόσωπό μου»

HerNews ka