HerNews.gr
Αφιερώματα

Σταν Γκρίνµπεργκ: Η συνταγή «Μπιλ Κλίντον» που εφάρμοσε ο μυστηριώδης Αμερικανός «γκουρού» της πολιτικής και εκτόξευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ένας από τους ανθρώπους που εµπιστεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο Αµερικανός σύµβουλός του Σταν Γκρίνµπεργκ. Ένας άνθρωπος που μόνο «τυχαίος» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς αναλυτές, επικοινωνιολόγους και αναλυτές δημοσκοπήσεων στον κόσμο. Θεωρείται ο «πατέρας» του «negative campaigning».

Ο Αµερικανός «γκουρού» της πολιτικής στρατηγικής στο παρελθόν βρέθηκε στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, σε μια από τις πιο πετυχημένες καμπάνιες στην ιστορία των ΗΠΑ, που οδήγησαν τον Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο Εκεί ήταν που η καριέρα του απογειώθηκε.

Ο Αμερικανός Σταν Γκρίνµπεργκ συνεργάστηκε επίσης με τον Τόνι Μπλερ, τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και το Νέλσον Μαντέλα.

Η συμβολή του Σταν Γκρίνµπεργκ στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2019 θεωρήθηκε κομβική, το ίδιο και το υψηλό ποσοστό που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις φετινές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η βασική θέση του Σταν Γκρίνμπεργκ είναι η προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στους ψηφοφόρους του κέντρου, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιος είναι ο Σταν Γκρίνμπεργκ

Ο Σταν Γκρίνμπεργκ γεννήθηκε τη δεκαετία του 1940 στη Φιλαδέλφεια, στα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, καθηγητής στο Γέιλ και θεωρείται γκουρού στις αρνητικές στρατηγικές και την προσέγγιση «ειδικών κοινών».

Δεν είναι πρώτη φορά που εργάζεται στην Ελλάδα, καθώς βρέθηκε σε κομβική θέση σε επίπεδο στρατηγικής και επικοινωνίας στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, συνεργαζόμενος με τη Γιάννα Αγγελοπούλου και βοήθησε σημαντικά στην προβολή της χώρας μας, κυρίως αποκρούοντας αρνητικά δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθιέρωσε ραγδαία στην ελληνική πραγματικότητα τις χαλαρές συνεντεύξεις με ανθρώπινο πρόσωπο και τα backstage στο TikTok από περιοδείες, κάτι που εδώ και χρόνια συνέβαινε στην Αμερική. Ανάγκασε μάλιστα τους πολιτικούς του αντιπάλους να τον αντιγράψουν, κάποιοι μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία…

Είναι και αυτό μια στρατηγική του δαιμόνιου Σταν Γκρίνµπεργκ; Μπορεί…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ζωή, οι σπουδές η σχέση με την οικογένεια & η ενασχόληση με την πολιτική

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αφρόλουτρου: Το απολαυστικό αφιέρωμα της Finos Film με αγαπημένες ηθοποιούς που μπήκαν σε…μπανιέρα

HerNews ka

Marilyn Monroe: 10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για την θρυλική ηθοποιό

Her News b

Όταν το μακιγιάζ ήταν… ταμπού

HerNews ka