HerNews.gr
Beauty

Το νερό της βρύσης δεν είναι πάντα το ίδιο- Πότε είναι κακό για το δέρμα και τα μαλλιά σας

Εκτός από το άγχος και το στρες , ο κύριος λόγος για τον οποίο όταν αλλάζετε πόλεις έχετε τα μαλλιά μεταμορφωμένα στην καλύτερη ή τη χειρότερη εκδοχή τους είναι η σκληρότητα του νερού.

Το πλύσιμο με νερό της βρύσης είναι κακό για το δέρμα και τα μαλλιά σύμφωνα με τις περισσότερες Γαλλίδες, οι οποίες στο TikTok προωθούν τον πρωινό καθαρισμό μόνο με τονωτικό και σπρέι Evian.

 Εκτός από περιβαλλοντικά και οικονομικά μη βιώσιμη, αυτή η χειρονομία φαίνεται σαν μια από τις συνηθισμένες επιδεξιότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά λυπούμαστε που θα σας πούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει επιστημονική βάση.

Ταξιδεύοντας πολύ, ειδικά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι εύκολο να παρατηρήσετε πώς τα μαλλιά και το δέρμα μπορούν να επηρεαστούν από την αλλαγή και μετά από ένα ντους φαίνονται πιο στεγνά , χωρίς όγκο και συχνά ερεθίζονται σε σύγκριση με το πλύσιμο με νερό της βρύσης στο σπίτι.

Πίσω από αυτή την αντίδραση δεν υπάρχει ενσυναίσθηση ή συνήθεια, αλλά μια αντίδραση μαλλιών και δέρματος στην αλλαγή της σκληρότητας του νερού από πόλη σε πόλη. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό της βρύσης περιέχει ουσίες όπως χλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα και μέταλλα σε διαφορετικές συγκεντρώσεις που ποικίλλουν από πόλη σε πόλη και αν είναι σε υψηλά ποσοστά μπορούν να στεγνώσουν, να ερεθίσουν και ενδεχομένως να βλάψουν το δέρμα και τα μαλλιά.

Πότε το νερό της βρύσης είναι κακό για το δέρμα σας;

Το σκληρό νερό μπορεί να είναι προβληματικό με διάφορους τρόπους σε όλους τους τύπους δέρματος , επειδή αφήνει πίσω του διαλυμένα μέταλλα που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. 

Για όσους υποφέρουν από ξηρότητα, το σκληρό νερό μπορεί να βλάψει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τον φραγμό του δέρματος: η κύρια αντίδραση στο δέρμα είναι η αυξημένη ξηρότητα όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση σκληρού νερού, ακόμη και σε συνδυασμό με πιο ξηρό κλίμα.

 Σε αυτές τις περιπτώσεις, μάλιστα, το δέρμα τείνει να ευαισθητοποιεί και να ξηραίνει το σμήγμα, επιδεινώνοντας καταστάσεις χρόνιας ξηρότητας όπως έκζεμα , δερματίτιδα, ψωρίαση αλλά και ακμή.

 Η σκληρότητα του νερού, ειδικά των επιφανειοδραστικών που περιέχει, μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με το απορρυπαντικό ή το σαπούνι, δημιουργώντας ένα φιλμ που διακυβεύει τον φραγμό του δέρματος και παρεμβαίνει στην παραγωγή σμήγματος.

Πότε το νερό της βρύσης είναι κακό για τα μαλλιά;

Τα μέταλλα στο σκληρό νερό μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών σας. Τα φυσικά έλαια των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής μπορούν να στεγνώσουν και να εξασθενήσουν από τη σκληρότητα του νερού, προκαλώντας αυξημένη τάση για σπάσιμο, ξηρές άκρες , εμφάνιση ηλεκτρισμού μαλλιών και απώλεια όγκου.

 Το νερό της βρύσης μπορεί επίσης να περιέχει χλωραμίνες ή χλώριο , επομένως, εάν έχετε ξηρό τριχωτό της κεφαλής, ξηρά ή βαμμένα μαλλιά, η λύση είναι να ελέγξετε τη σκληρότητα του νερού και την παρουσία χλωρίου και μετάλλων στην περιοχή που επιλέγετε να ζήσετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jenna Ortega: Έκανε το πιο boho χτένισμα της σεζόν

HerNewskl

Μαύρα στίγματα: 4 τρόποι να τα περιορίσετε

HerNewskl

Τι να κάνετε αν λαδώνουν τα μαλλιά σας

Her News