HerNews.gr
Fitness

Γιόγκα: Τελικά είναι πιο αποτελεσματική το πρωί;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν γιόγκα το πρωί; Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος φυσικά. Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε την κατάλληλη ώρα μέσα στην ημέρα για να κάνετε γιόγκα, ώστε να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος.

Πότε να κάνετε γιόγκα;

Εάν θέλετε να κάνετε γιόγκα ως μέσο για να εξυψώσετε την πνευματική σας ύπαρξη, το πρωί, μόλις ξυπνήσετε, είναι η τέλεια στιγμή για εξάσκηση. Αλλά, εάν κοιτάζετε μόνο τη σωματική ευεξία, η ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι ιδανική στιγμή.

Αν θέλετε να κάνετε γιόγκα το πρωί μόλις ξυπνήσετε, φροντίστε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ξυπνήματος, όπως έχετε όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με καφέ ή τσάι. Η αναπνοή στον καθαρό αέρα το πρωί είναι ιδανική και σας βοηθά να προετοιμαστείτε για τις προκλήσεις της ημέρας. Το καλύτερο για μια πρωινή ρουτίνα γιόγκα είναι ότι λαμβάνετε μια ώθηση ενέργειας που μπορεί να νικήσει ακόμη και τον καφέ.

Η πρακτική της γιόγκα το πρωί θα σας κρατήσει ισορροπημένες και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε ήρεμα οτιδήποτε προκύψει, όπως την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα πολυάσχολα προγράμματα εργασίας και τις δουλειές του σπιτιού.

Το μεσημέρι δεν συνιστάται καθώς είναι η ώρα του γεύματος και το σώμα σας χρειάζεται ένα κενό τουλάχιστον 4 έως 6 ωρών μετά το φαγητό. Για να εξασκηθείτε στη γιόγκα θα πρέπει να έχετε χωνέψει εντελώς. Επίσης, μπορεί να ιδρώνετε περισσότερο κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής ώρας λόγω της ζέστης. Η ζέστη όμως θα μπορούσε να αφυδατώσει το σώμα σας.

Έτσι, ιδανικά, οι πρωινές ώρες θα ήταν η καλύτερη στιγμή για να κάνετε γιόγκα. Βέβαια σίγουρα είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια ώρα που σας βολεύει σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα από κάθε συνεδρία γιόγκα. Μην φοβάστε και να δοκιμάζετε διαφορετικές τεχνικές για να βελτιώσετε την εμπειρία σας.

Διαφορετικές πρακτικές γιόγκα

Οι ασάνες εναρμονίζουν το σώμα με το νου, προάγοντας μια συνολική ευεξία. Για αυτό είναι προτιμότερο να γίνονται το πρωί, ώστε να χαλαρώσετε και να ενεργοποιήσετε το σώμα σας.

Η πραναγιάμα, μας βοηθάει να μάθουμε να ελέγχουμε την αναπνοή μας και την ενέργειά μας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντική αφού έτσι θα αποκτήσουμε τον έλεγχο πάνω στο σώμα μας. Αυτή η πρακτική μπορεί να εξασκηθεί το πρωί ή το βράδυ, αλλά καλύτερα να την αποφεύγετε δύο έως τέσσερις ώρες μετά το γεύμα.

Στον διαλογισμό μπορείτε να εξασκηθείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ιδανικά όταν δεν νυστάζετε, δεν πίνετε αλκοόλ ή αισθάνεστε υπερένταση.

Έμμηνος ρύση: Να κάνω γιόγκα όταν έχω περίοδο;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 θέσεις γιόγκα για ανακούφιση μετά τη δουλειά

Her News

Ψωμάκια: Έτσι θα τα εξαφανίσεις!

Her News

Λάθη που κάνεις και είναι σαν να μην γυμνάστηκες

Her News