HerNews.gr
Συνταγές

Torta Caprese: Γευστικό κέικ χωρίς αλεύρι από την Εύη Κατσιώνη

Τorta Caprese ή αλλιώς ένα γευστικό κέικ χωρίς αλεύρι, μόνο με αμύγδαλα και σοκολάτα. Εμείς δοκιμάσαμε την υπέροχη συνταγή από την Εύη Κατσιώνη και σας προτείνουμε να τη φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι σας!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

6 ασπράδια
6 κρόκους
250γρ ζάχαρη
250γρ βούτυρο
400γρ αμύγδαλα
250γρ κουβερτούρα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάμε τα ασπράδια με 50γρ ζάχαρη να γίνει σφικτη μαρέγκα. Τα υπόλοιπα 200γρ τα χτυπάμε με τους κρόκους να ασπρίσει τι μίγμα. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα αναλατα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν πούδρα.

Σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και χτυπάμε ξανά τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο την λιωμένη κουβερτούρα.

Με μια μαριζ ενσωματώνουνε εναλλάξ μαρέγκα και τριμμένο αμύγδαλο με απαλές κινήσεις να μην πέσει το μίγμα. Σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24εκ βάζουμε λαδόκολλα αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 170 Κελσίου για 50’. Το βγάζουμε από το φούρνο με προσοχή το βγάζουμε από την φόρμα.

Αν θελουμε το τρώμε χλιαρό όσο είναι ρευστή η σοκολάτα πασπαλισμένο με άχνη ή καλύτερα με μια μπάλα παγωτό. Αν παρόλα αυτά σας μείνει κομμάτι από το κέικ βάλτε το για λίγο στα μικροκύματα και χτυπήστε το!!!!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να φτιάξεις ζεστό κρασί στο σπίτι για τα Χριστούγεννα

Her News

Συνταγή: Πεντανόστιμο ψωμί με μπύρα

Her News b

How to: Διατήρησε τα λεμόνια φρέσκα για έναν μήνα

Her News