HerNews.gr
Health

Υγιεινά σνακ για αργά το βράδυ

Οι λιγούρες το βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα είναι πιθανόν να σας “χτυπήσουν την πόρτα” και τι καλύτερο από μερικά υγιεινά σνακ για να μην πέσετε νηστική για ύπνο;

Όλο λοιπόν το μυστικό είναι να βρείτε σνακ που να σας αρέσουν, να έχουν θρεπτικά συστατικά και να μην είναι πολύ βαριά, ενώ θα σας αφήσουν παράλληλα χορτάτες.

Υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές σε σνακ που μπορούν να βοηθήσουν και με την απώλεια βάρους, παρόλο που τα τρώτε το βράδυ.

Τα σνακ γενικά είναι καλά και πρέπει να υπάρχουν στο πρόγραμμα διατροφής μας. Αλλά τα ανθυγιεινά σνακ με πολλές θερμίδες και τρανς λιπαρά συμβάλλουν στην παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη.

Επομένως, είναι καιρός να στραφείτε σε πιο υγιεινές επιλογές σνακ τη νύχτα.

Ακολουθεί μια λίστα με νόστιμα και υγιεινά σνακ για αργά το βράδυ για να κρατήσετε υπό έλεγχο το βάρος σας. 

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα καταπληκτικό σνακ για να περιορίσει την επιθυμία σας για γλυκό. Πρέπει όμως να καταναλώνετε 75 με 80% μαύρη σοκολάτα για να έχετε όλα τα οφέλη για την υγεία σας. Επιστήμονες από τη Δανία συνέκριναν τις επιπτώσεις της μαύρης σοκολάτας και της σοκολάτας γάλακτος στην όρεξη. Διαπίστωσαν ότι η μαύρη σοκολάτα οδηγούσε σε μεγαλύτερο κορεσμό, περιόριζε τη λαχτάρα για να φάνε κάτι γλυκό και βοήθησε στην καταστολή της πρόσληψης θερμίδων.

Βραστό αυγό

Τα βραστά αυγά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης. Και οι πρωτεΐνες, όπως και οι καλοί υδατάνθρακες, χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν. Το να φάτε ένα βραστό αυγό με λίγο αλάτι και πιπέρι θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την πείνα σας και θα σας κρατήσει χορτάτες για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό το σνακ χαμηλών θερμίδων, που είναι και νόστιμο θα βοηθήσει επίσης στην αναδόμηση των μυών σας εάν έχετε ασκηθεί το πρωί ή το βράδυ και στον μεταβολισμό σας.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα ακόμη σνακ, ιδανικό για το βράδυ. Έχει καλά βακτήρια που βοηθούν στην πέψη. Οι επιστήμονες συνιστούν να καταναλώνετε προϊόντα πλήρους γάλακτος αντί για γάλα με χαμηλά λιπαρά, καθώς διατηρούν τα επίπεδα κορεσμού σας σε υψηλά επίπεδα και σας εμποδίζουν να τρώτε υπερβολικά. 

Κεράσια

Τα κεράσια είναι φρούτα χαμηλών θερμίδων, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Από την καταπολέμηση του καρκίνου μέχρι την υποβοήθηση της απώλειας βάρους, τα κεράσια έχουν αναρίθμητα οφέλη για την υγεία. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε μελατονίνη, η οποία βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Ξηροί καρποί

Μια χούφτα από ανάμεικτους ξηρούς καρπούς – αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια και φιστίκια Αιγίνης – είναι ότι καλύτερο για να δώσετε στο σώμα σας μια καλή δόση υγιεινών λιπών και πρωτεΐνης. Τα υγιή λίπη συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και μειώνουν τις πιθανότητες παχυσαρκίας. Επίσης, δεδομένου ότι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θερμίδες και πρωτεΐνες, θα χορτάσετε γρήγορα!

Φράουλες: Γιατί να τις προσθέσεις στη διατροφή σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλάτι: Πρακτικές συμβουλές για να το περιορίσετε

Her News

Νηστεία: Απολαυστικά και super θρεπτικά snacks που πρέπει να δοκιμάσεις

Her News b

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

HerNews ka