HerNews.gr
Beauty

Skin flooding: Η νέα skincare συνήθεια

Το νέο beauty trend που έχει ενθουσιάσει την κοινότητα του TikTok με εκατομμύρια views είναι το skin flooding!  Ουσιαστικά πρόκειται για μια “πλημμύρα” ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Η ενυδάτωση είναι το παν για να έχεις μια λεία και απαλή επιδερμίδα, χωρίς σημάδια, που θα είναι λαμπερή! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το εξωτερικό στρώμα του δέρματος έχει την υγρασία που χρειάζεται για να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος.

Το δέρμα που είναι καλά ενυδατωμένο είναι επίσης λιγότερο ευαίσθητο σε εξωτερικούς παράγοντες και μικρόβια που μπορούν να γλιστρήσουν μέσα από το λιπιδικό φράγμα όταν το δέρμα δεν έχει υγρασία.

Θέλεις να δοκιμάσεις κι εσύ αυτή τη τάση του skin flooding; Ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για αυτήν και να χαρίσεις έξτρα ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου.

Τι είναι το skin flooding;

Flooding σημαίνει “πλημμύρα”, η οποία θρέφει και ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα σου. Θα χρειαστείς βέβαια τα κατάλληλα προϊόντα, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόζεις με μια συγκεκριμένη σειρά. Ουσιαστικά θα κάνεις ένα layering προϊόντων που θα είναι σε ρευστή μορφή, αλλά και σε μορφή κρέμας.

Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα με κύριο συστατικό το νερό. Ξεκινάς από τον καθαριστικό, συνεχίζεις με το mist και τον ορό που έχουν πιο ανάλαφρη σύνθεση. Στο τέλος βάζεις την ενυδατική κρέμα. Πρέπει να ακολουθείς πάντα αυτή τη σειρά, ώστε να επιτρέπεις σε κάθε προϊόν να απορροφάται πιο εύκολα και να σου δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ενυδάτωσης.

Εκτός από το νερό και το υαλουρονικό οξύ είναι σημαντικό συστατικό στο skin flooding, επειδή προσελκύει και συγκρατεί τα μόρια του νερού σαν μαγνήτης υγρασίας.

Σκέψου το υαλουρονικό οξύ σαν ένα σφουγγάρι που πιάνει το νερό. Για να το ενεργοποιήσεις πραγματικά, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι υπάρχει ήδη λίγη υγρασία στο πρόσωπό σου. Αν το απλώσεις σε δέρμα που είναι ήδη υγρό ή με λίγο βρεγμένα δάχτυλα, δίνεις στο υαλουρονικό οξύ το νερό που χρειάζεται για να ενυδατώσει την επιδερμίδα σου.

Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, είναι πολύ σημαντικό να μην ακολουθείς απλώς μια τάση. Πρέπει να την κάνεις να σχετίζεται με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σου.

Σε γενικές γραμμές, οι οροί που περιέχουν πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικοί για το skin flooding.

Το skin flooding μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος, αλλά επειδή εστιάζει στην ενίσχυση της ενυδάτωσης, είναι μια τεχνική περιποίησης που έχει σχεδιαστεί για ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Είναι επίσης μια καλή τεχνική για γυναίκες με μικτό δέρμα που χρειάζονται επιπλέον υγρασία στα πιο ξηρά μέρη του προσώπου τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Nails trends: Pastel χρώματα και γραμμικά σχέδια

Her News b

Gigi Hadid: Αυτή είναι η αγαπημένη της μάσκαρα!

HerNewskl

Τέσσερις τρόποι για να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Her News