HerNews.gr
Beauty

Πεπτίδια για το δέρμα: Τι είναι, οφέλη και παρενέργειες

Oροί, λοσιόν, κρέμες νύχτας, γαλακτώματα ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης δέρματος, θα διαπιστώσετε ότι τα πεπτίδια είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα καλλυντικά συστατικά. Τα πεπτίδια για το δέρμα εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς και υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα.

Τα πεπτίδια εμφανίζονται φυσικά στο δέρμα και είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου και την αναζωογόνηση του δέρματος. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή πεπτιδίων στο δέρμα σας μπορεί να το βοηθήσει να παράγει κολλαγόνο, δίνοντάς σας μια νεανική υφή δέρματος και μειώνοντας τις λεπτές γραμμές. Ακούγεται ενδιαφέρον, σωστά; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη των πεπτιδίων, τι άλλο μπορούν να κάνουν για το δέρμα σας και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι αλυσίδες αμινοξέων και δομικά στοιχεία πρωτεϊνών στο σώμα σας. Όταν τα αμινοξέα συνδυάζονται σε διάφορους σχηματισμούς, δημιουργούν μια ποικιλία πεπτιδίων. Και όταν τα πεπτίδια σχηματίζονται με συγκεκριμένο τρόπο, δημιουργούν συγκεκριμένες πρωτεΐνες.

Οι πρωτεΐνες είναι τα πιο βασικά δομικά στοιχεία του δέρματος, των οργάνων και των ιστών σας. Και το κολλαγόνο είναι μια από τις πιο σημαντικές πρωτεΐνες στο σώμα σας. Περίπου το 75% με 80% του δέρματός σας αποτελείται από πρωτεΐνη κολλαγόνου.

Γι’ αυτό, όταν η παραγωγή κολλαγόνου σας είναι βέλτιστη, το δέρμα σας φαίνεται όμορφο. Και εδώ είναι που τα πεπτίδια μπορούν να σας βοηθήσουν! Προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και περιορίζουν τους παράγοντες γήρανσης του δέρματος. 

Τι κάνουν τα πεπτίδια για το δέρμα σας;

Με την ηλικία, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας χάνει την ελαστικότητά του και δημιουργούνται ρυτίδες. Η ενσωμάτωση πεπτιδίων στη ρουτίνα περιποίησης σας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Τα πεπτίδια βοηθούν στην ενυδάτωση και ενισχύουν τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τοπικά, όσο και από του στόματος πεπτίδια 

Τα πεπτίδια έχουν αντιρυτιδική δράση στο δέρμα σας και μειώνουν σε βάθος τις ρυτίδες. Επίσης βελτιώνουν τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.  

Παρενέργειες

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα με πεπτίδια, μπορεί να παρατηρήσετε ορισμένες παρενέργειες, όπως ερυθρότητα ή κνησμός.

Για να το αποφύγετε αυτό, φροντίστε πάντα να κάνετε ένα τεστ πριν χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν. Επίσης, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πεπτίδιο, φροντίστε να μάθετε αν είστε αλλεργικοί σε αυτό ή όχι. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης δέρματος.

Τα πεπτίδια υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις αντιγηραντικές κρέμες, ορούς και λοσιόν. Αναδομούν το δέρμα σας και επιδιορθώνουν την κυτταρική βλάβη.

Τα πεπτίδια είναι οι πρωταγωνιστές κάθε ρουτίνας αντιγηραντικής περιποίησης. Το καλύτερο είναι ότι ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος και σπάνια προκαλούν ερεθισμούς.

Beauty tips: Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες στον λαιμό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Yιοθέτησε την τάση του barbiecore nails!

HerNewskl

Νεανική επιδερμίδα με το jade roller!

Her News

Gwen Stefani: Έκανε το πιο ανατρεπτικό κούρεμα στα μαλλιά της

HerNewskl