HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

«Αγόρια στο ντους»: Η Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου δικαιώνει την ταινία – «Δεν είναι πορνό»

Μετά το σάλο με τη δασκάλα που προέβαλε την ταινία «Αγόρια στο ντους» σε 10χρονους μαθητές, η Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου δικαιώνει την ταινία.

Αλαλούμ προκάλεσε η προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Οι γονείς ενός 10χρονου μαθητή απέστειλαν εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν πληροφορήθηκαν από το 10χρονο παιδί πως υπήρχε σκηνή με δύο αγόρια να φιλιούνται.

Συγκεκριμένα, οι γονείς του 10χρονου μαθητή υποστήριξαν ότι είδαν την συμπεριφορά του παιδιού τους να αλλάζει και να δείχνει ταραγμένος μετά την προβολή της ταινίας, ενώ στη συνέχεια απέστειλαν εξώδικο στην διεύθυνση του σχολείου.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου τοποθετήθηκε επί του ζητήματος και δικαίωσε την παιδική ταινία, δηλώνοντας πως τα «Αγόρια στο ντους» δεν είναι πορνό.

«Η ένταση της αντίδρασης ορισμένων υπερσυντηρητικών φωνών σε μία ταινία μικρού μήκους μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις δραστηριότητές μας», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου.

Νωρίτερα, την επιλογή της δασκάλας είχε υποστηρίξει και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, τονίζοντας ότι η ταινία αφηγείται την ιστορία μίας ανδρικής φιλίας.

«Υπήρξαν ισχυρισμοί πως αυτό το μικρού μήκους φιλμ είναι ερωτικού χαρακτήρα και απεικονίζει σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ παιδιών. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι χωρίς καμία λογική, και ως σκηνοθέτες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς η ταινία και η θεματική της θα μπορούσαν να ερμηνευτούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η ταινία αυτή δεν δείχνει απολύτως τίποτα τέτοιο».

Τι δήλωσε ο δικηγόρος των γονέων του μαθητή

Μιλώντας στο MEGA ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, δικηγόρος των καταγγέλοντων γονιών, έκανε λόγο για «παράνομη προβολή της ταινίας σε παιδιά ηλικίας 9-10 ετών», ενώ τόνισε πως το ζήτημα αφορά την ανηλικότητα και το γεγονός ότι η ταινία προβλήθηκε σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Ο ίδιος τόνισε πως εκείνο που διερευνάται είναι κατά πόσο υπήρχε άδεια ή έγκριση για την προβολή της ταινίας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

«Γνωρίζετε ότι εξαιτίας του ζητήματος αυτού έχουν δημιουργηθεί ζυμώσεις και προβληματισμοί στην ελληνική κοινωνία για την παιδική ανηλικότητα; Το περιεχόμενο της ταινίας δεν είναι νόμιμο, δεν πρέπει να προβάλλεται σε αυτές τις ηλικίες», δήλωσε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Καράμπελας: «Δεν νταραβεριζόμαστε με τη Δέσποινα Μοιραράκη»

Her News

Βίκυ Καγιά για πρώην συνεργάτες GNTM: “Όπως κι εγώ δεν τους λείπω, έτσι κι εμένα δεν θα μου λείψουν”

HerNewskl

Μαρία Μενούνος: Ραγίζει καρδιές για την περιπέτεια με τον καρκίνο – «Έλεγα θα έχω μωρό και δεν θα είμαι εδώ για να τη γνωρίσω;»

HerNews ka