HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ομαδικά συμβόλαια υγείας: Η CEO της Scrinium Άντζελα Μπέρου μας εξηγεί

Τι είναι τα Ομαδικά συμβόλαια υγείας; Τι πρέπει να προσέξουμε και ποιο είναι το κόστος τους; Η CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να επιλέξουμε σωστά!

Ποιους αφορούν τα Ομαδικά συμβόλαια υγείας;

Τα ομαδικά συμβόλαια υγείας αφορούν πληθυσμιακές ομάδες (προσωπικό επιχειρήσεων, μέλη συλλόγων/ οργανισμων/ ομάδων/ σύλλογων), όπου ο αριθμος των ασφαλισμένων είναι κατ’ ελαχιστο 10 άτομα.

Τι περιλαμβάνουν και τι προσφέρουν τα Ομαδικά συμβόλαια υγείας;

Ένα ομαδικό συμβόλαιο υγείας προσφέρει ουσιαστικές καλυψεις για τους εργαζομενους μιας εταιρείας.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν ολοκληρωμένα προγράμματα ομαδικών ασφαλίσεων προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και του προσωπικού της τόσο ως προς τις παροχές, όσο και ως προς το κόστος.
Τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας είναι συνήθως μικτά και καλύπτουν ασθένεια, ατύχημα, διαγνωστικές εξετασεις και φαρμακευτική αγωγή.
Επίσης μπορεί να  προσφέρουν επιδοματικες  παροχές όπως επίδομα νοσηλειας, χειρουργικό επίδομα, επίδομα μόνιμης ολικής/μερικής ανικανότητας, επίδομα τοκετού (περίπου 500€ για τον φυσιολογικό τοκετό).
Το συμβόλαιο συνήθως καλύπτει το 80% της δαπάνης νοσηλειας, ενώ το υπόλοιπο 20% καλύπτεται από τον κύριο ασφαλιστικό φορέα του εργαζόμενου και τον ίδιο τον εργαζόμενο.
Ένα μεσο προγραμμα ομαδικου συμβολαιου εταιρειας, καλύπτει δαπάνη για δευτεροβάθμια περίθαλψη έως 10.000€ ετησίως και 1000€ για πρωτοβάθμια περίθαλψη (διαγνωστικές εξετασεις-γιατροί).
Μεσω του ομαδικού συμβολαιου μιας εταιρείας συνηθως καλύπτονται και τα άμεσα μελη των οικογενειών των εργαζομενων ειτε με μικρή επιβάρυνση των ίδιων των εργαζομενων ειτε με επιβάρυνση της ίδιας της εταιρείας.

Τι δεν καλύπτει ένα ασφαλιστικό ομαδικό συμβόλαιο υγείας;

Στα ομαδικά συμβόλαια υγείας συνηθίζεται να  υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στις περιπτώσεις των οποίων δεν παρέχεται κάλυψη.
Σε γενικές γραμμές οι περιπτώσεις αυτές είναι οι αυτοτραυματισμοι, οι θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι αισθητικές και πλαστικές εγχειρήσεις και οι θεραπείες ψυχικών και πνευματικων διαταραχών, ενώ είναι πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν και επιπλέον εξαιρέσεις ανάλογα το ισχύον ιατρικό προφίλ του εργαζόμενου της εταιρείας τη στιγμή που ασφαλίζεται.

Τι κόστος έχουν τα Ομαδικά συμβόλαια υγείας για τις επιχειρήσεις;

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (αριθμός και είδος παροχών, ο αριθμός, το φύλο, οι ηλικίες όσων ασφαλίζονται κλπ) . Ένα  μεσο κόστος μπορεί να οριοθετεί μεταξύ 25-30€ ανά άτομο το μήνα.

Ποια είναι τα οφέλη για μια επιχείρηση στο να επιλέξει ομαδική ασφάλιση;

Μια επιχείρηση που προσφέρει στους εργαζόμενους της ένα ομαδικό συμβόλαιο υγείας, απολαμβάνει καταρχήν φοροαπαλλαγές (για ασφάλιστρα μέχρι του ποσού των €1500 ανά εργαζόμενο σύμφωνα με ισχύουσα νομοθεσία). 
Επιπλέον, δημιουργεί θετικό εργασιακό περιβάλλον, κίνητρο εργασίας με αύξηση της παραγωγικότητας, αυξάνει το κύρος της και φυσικά αποτρέπει τους εργαζόμενους της από το να στραφούν στον ανταγωνισμό.

Η εταιρία SCRINIUM προσφέρει Ομαδικά συμβόλαια υγείας;

Η SCRINIUM συνεργάζεται με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και επιλεγμένες του εξωτερικου και έτσι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει όλο το φάσμα των συνεργασιών σε Ομαδικά συμβόλαια υγείας.
Επιπλεον, διαθέτει ομαδικά  συνδρομητικά προγράμματα υγείας που λειτουργούν ως συμπληρωματικα στα ασφαλιστικά ομαδικά συμβόλαια υγείας και προσφέρουν κάλυψη  της συμμετοχής του 20% που επιβαρύνει τον εργαζόμενο σε ένα ομαδικό συμβόλαιο, ειδικά εκπτωτικά πακέτα εξωσωματικής γονιμοποίησης, ειδικές εκπτώσεις σε αγορές γυαλιων ηλίου η οράσεως από αλυσίδες οπτικών κ.α.

Σχεδιάζετε εσείς ξεχωριστά το πρόγραμμα της κάθε επιχείρησης ανάλογα με τις ανάγκες της;

Στις εν δυνάμει εταιρείες – πελάτες μας προσφέρουμε  καταρχήν δωρεάν αξιολόγηση των υφιστάμενων συμβολαίων τους και στη συνέχεια υποβάλλουμε νέες προτάσεις με γνώμονα τις καλύτερες δυνατές παροχές σε συνδυασμό με μείωση κόστους, αφού πρώτα έχουμε εξετάσει όλες τις προτάσεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Τα Ομαδικά συμβόλαια υγείας χτίζουν μια καλύτερη σχέση μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη;

Αυτό είναι το μόνο βέβαιο! Ο εργαζόμενος απολαμβάνοντας μια τέτοια σημαντική παροχη από τον εργοδότη του, νιώθει το ενδιαφέρον του για τον ίδιο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια. Και φυσικά αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται στην εργασιακή του επίδοση.
Ευχαριστούμε θερμά την CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου για την πολύτιμη βοήθεια της!

Νεότερα Άρθρα

Ιωάννα Μαλέσκου: Έτσι έμαθε ότι είναι έγκυος – «To θέλαμε, αλλά δεν το είχα σχεδιάσει»

Her News

Η Jennifer Lopez λέει ότι οι γυναίκες γίνονται πιο σέξι καθώς μεγαλώνουν: «Τα όρια δεν υπάρχουν για μένα»

HerNews ka

Λόλα Νταϊφά: Ήταν λάθος για την Ιωάννα Μαλέσκου ο χαρακτηρισμός «η Μενεγάκη της Κρήτης»

Her News b