HerNews.gr
Beauty

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις ρυτίδες στον λαιμό μετά τα 40

Ανεξάρτητα από την ηλικία, σε καμία γυναίκα δεν αρέσουν οι ρυτίδες στον λαιμό. Αυτές οι ρυτίδες είναι δύσκολο να κρυφτούν και μπορεί ακόμη και να βλάψουν την αισθητική και την εικόνα του εαυτού σας.

Εδώ, έχουμε απαριθμήσει τις διάφορες αιτίες για τις ρυτίδες και τις διαθέσιμες επιλογές που έχετε μετά τα 40 σας.

Αιτίες για τις ρυτίδες στον λαιμό

Καθώς το σώμα μεγαλώνει, το δέρμα τείνει να χάνει την ελαστικότητά του. Καθώς η ελαστικότητα έχει χαθεί, το δέρμα σας μπορεί να δυσκολεύεται να διατηρήσει τη σφριγηλότητά του, με αποτέλεσμα έναν ζαρωμένο λαιμό.

Επιπλέον, η ικανότητα του δέρματος να παράγει φυσικά έλαια μειώνεται με την ηλικία. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται ξηρό και χαλαρό, οδηγώντας σε ρυτίδες στον λαιμό.

Οι επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB του ήλιου μπορούν να βλάψουν το δέρμα και να διασπάσουν τον συνδετικό ιστό στο χόριο. Αυτός ο συνδετικός ιστός αποτελείται από ίνες ελαστίνης και κολλαγόνο, χωρίς τα οποία το δέρμα μπορεί να χάσει την ελαστικότητά του και να σχηματίσει γραμμές στον λαιμό και ρυτίδες.

Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε πολλές σωματικές αλλαγές, ακόμη και στην εμφάνιση των ρυτίδων. Η νικοτίνη μπορεί να μειώσει την ποσότητα οξυγόνου που παρέχεται στο δέρμα και να επηρεάσει την ελαστικότητά του. 

Η γενετική σας θα μπορούσε επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της ταχύτητας με την οποία γερνά το δέρμα σας. Αν ένας ή και οι δύο γονείς σας είχαν εμφανίσει γραμμές και ρυτίδες στον λαιμό σε νεαρή ηλικία, το πιθανότερο είναι ότι και εσείς.

Αντιμετώπιση των ρυτίδων

Χρησιμοποιήστε προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη είναι ένα κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται σε προϊόντα κατά των ρυτίδων. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Η καθημερινή χρήση ορών και προϊόντων περιποίησης πλούσιων σε βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή την καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων στον λαιμό. Καταναλώστε επίσης τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών και των λεμονιών.

Ο καπνός και η νικοτίνη στα τσιγάρα μπορούν να εμποδίσουν το κολλαγόνο του δέρματος και να επιταχύνουν τις ρυτίδες στον λαιμό. Ως εκ τούτου, η διακοπή του καπνίσματος βοηθά. Κάνει επίσης το δέρμα σας πιο υγιές και λαμπερό.

Η ενυδάτωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση των ρυτίδων. Οι περισσότερες κρέμες προσώπου και λαιμού αποτελούνται από πολλά ενυδατικά συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα. Επίσης ενισχύουν τα επίπεδα ελαστίνης και κολλαγόνου. Η τακτική ενυδάτωση επιτρέπει στο δέρμα να παραμείνει τεντωμένο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων του λαιμού.

Μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, ένα συστατικό με ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες. 

Ποιο είναι το πιο σημαντικό βήμα για να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας αν είστε άνω των 40;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ασκήσεις προσώπου με αντιγηραντική δράση για νεανική επιδερμίδα

Her News

Έκζεμα vs Ψωρίαση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl

Skincare: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφύγετε το φθινόπωρο

HerNewskl