HerNews.gr
Beauty

Λιπαρό πρόσωπο: Tips που θα σε σώσουν τις ζεστές μέρες

Αν υποφέρετε από λιπαρό πρόσωπο όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός, ίσως μισείτε λίγο παραπάνω το καλοκαίρι όπως εγώ. Γι’ αυτό είναι καλό να αναζητούμε πάντα λύσεις, συμβουλές και κόλπα για να περιορίσουμε και να σώσουμε την κατάσταση, ειδικά όταν ο καιρός ζεσταίνει. Ειδικότερα, όσον αφορά το δέρμα και το πρόσωπο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές. Να μην το αγγίζετε ποτέ και να το φροντίζετε όσο καλύτερα μπορείτε με τα σωστά προϊόντα.

Αλλά μερικές φορές, ξοδεύουμε τα χρήματά μας σε τόνους προϊόντων και ακόμα δεν έχουμε τα ακριβή αποτελέσματα που θέλουμε. Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή επιλέγουμε τα λάθος προϊόντα ή επειδή τα χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο. Μπορεί επίσης να σας λείπουν ένα ή δύο πράγματα που μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα στον καθημερινό σας τρόπο ζωής.

Αν και το λιπαρό πρόσωπο είναι λίγο ακριβό στη φροντίδα του, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Μπορείτε απλώς να αγοράσετε τα βασικά προϊόντα. Όμως το μυστικό κρύβεται στο πώς και πότε να τα εφαρμόσετε και για αυτό είμαστε εδώ σήμερα.

Πάντα ενυδατωμένο πρόσωπο

Είναι απλό, εύκολο και φθηνό, αλλά δεν μπορούμε να κρατήσουμε τη συνήθεια να πίνουμε την κατάλληλη ποσότητα νερού που το δέρμα και το σώμα μας έχουν ανάγκη. Τουλάχιστον πρέπει να πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα. Όσο όμως περισσότερο είστε δραστήριες, τόσο περισσότερο νερό θα χρειάζεστε. Το νερό θα σας δώσει αυτή την έξτρα λάμψη και τη νεανική γοητεία που όλες αναζητούμε. Η εξωτερική μας εμφάνιση εξαρτάται από την κατάσταση του εσωτερικού μας σώματος. 

Εάν δεν μπορείτε να επιμείνετε στις ανάγκες σας για νερό ή το ξεχνάτε για κάποιους λόγους, προμηθευτείτε ένα μπουκάλι νερό και πάρτε το όπου κι αν πάτε. Φροντίστε να πίνετε κάθε 10 λεπτά. Εάν δεν σας αρέσει να πίνετε νερό, όπως συμβαίνει για πολλούς από εμάς, μπορείτε να προσθέσετε φέτες φρούτων ή λαχανικών για να του δώσετε λίγη γεύση.

Φροντίστε επίσης να τρώτε σωστά, αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο αλμυρά και πικάντικα φαγητά. Επίσης, ξεφύγετε από τα τηγανητά και τα fast food και διαλέξτε γεύματα που αποτελούνται από όλα τα θρεπτικά συστατικά. Επίσης το αλκοόλ αφαιρεί από το δέρμα σας όλη την υγρασία και την ενυδάτωση που χρειάζεται, γεγονός που κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται θαμπό και γερασμένο.

Πλύνετε το πρόσωπό σας (αλλά όχι πολύ)

Χρειάζεται μόνο να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Μία φορά το πρωί για να αφαιρέσετε όλους τους ρύπους και τις δερματικές εκκρίσεις για να προετοιμάσετε το πρόσωπό σας. Κι άλλη μία φορά το βράδυ για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά που έχει κολλήσει στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ενδιάμεσα, δεν χρειάζεται καθόλου. Γιατί όταν πλένετε περισσότερο το πρόσωπό σας, του αφαιρείται τις φυσικές εκκρίσεις που είναι αναγκαίες για να μείνει υγιές και λαμπερό.

Χρησιμοποιήστε απαλά καθαριστικά προσώπου που έχουν φόρμουλες όπως σαλικυλικό οξύ ή πανθενόλη. Προσωπικά λατρεύω το ιαματικό νερό προσώπου και το χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια. Διατηρεί το δέρμα μου ωραίο και σφριγηλό.

Ένας χρήσιμος οδηγός για τη χρήση του Gua Sha

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Butterfly Haircut: Το ιδανικό κούρεμα για όσες έχετε μακριά μαλλιά

HerNewskl

Ποιος είναι ο λόγος που τα προϊόντα καθαρισμού πρέπει να έχουν χαμηλό PH για την επιδερμίδα;

HerNewskl

Skincare: Οι τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024

HerNewskl